Stiri

Autorităţile lucrează la scenariul revenirii suporterilor pe stadioane

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, susține faptul că autorităţile lucrează la scenariul revenirii suporterilor pe stadioane.

Referitor la posibilitatea revenirii spectatorilor în tribune acesta a declarat: 

Nu vă ascund faptul că lucrăm la acest scenariu. Există un cadru pe care îl realizăm, apropo de modul cum se pot organiza aceste competiţii şi mai ales de momentul de sosire şi de plecare de la stadion.

Sunt zone cu risc epidemiologic ridicat pentru că vorbim de mii de oameni adunaţi în acelaşi timp pe un stadion. Modalitatea de aşezare a suporterilor în tribune se poate face extrem de uşor în baza unei rezervări online, exact cum se rezervă biletele la cinematograf.

El a mai spus că trebuie asumate responsabilităţi clare, care să fie împărţite între autorităţi, clubul organizator şi suporteri.

În primul rând noi, care facem acest scenariu trebuie să oferim cadrul legal. Este şi responsabilitatea organizatorului, pentru că degeaba facem aceste norme dacă la un spectacol cu 5.000 de spectatori acestea nu se respectă. Clubul organizator trebuie să se asigure că are suficienţi stewarzi, că poate să facă accesul etapizat, pe parcusul mai multor ore.

Nu în ultimul rând, există responsabilitatea şi conştientizarea spectatorilor. Nimeni nu îşi doreşte să stăm acolo cu instituţii, cu stewarzi, cu jandarmi.

Ne vom întâlni săptămâna viitoare şi cu suporterii, vor trebui să asume şi ei că respectă aceste lucruri. Nu e vorba de a restricţiona sau a permite, este vorba de a organiza aceste evenimente fără a avea infectări.

Totodată, Stroe a mai precizat că Supercupa Europei la fotbal de la Budapesta, competiție programată pe data de 24 septembrie cu cu o treime din locurile arenei ocupate de suporteri, va fi un experiment în ceea ce privește readucerea fanilor pe stadioane. 

UEFA lansează un proiect pilot, organizând la Budapesta Supercupa Europei cu 30 la sută spectatori. Să vedem cum funcţionează şi dacă cifrele pandemiei vor fi pe pantă descendentă, cu siguranţă şi noi vom putea avansa acest scenariu, a adăugat ministrul Tineretului şi Sportului.

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!