Stiri

Mihai Cârcoană a pledat vinovat pentru o acuzație de viol și își va primi sentința în aprilie

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
19.02.2024

După ce în urmă cu mai bine de un an a încercat să își susțină nevinovăția în fața instanței din Statele Unite ale Americii, Mihai Cârcoană a pledat vinovat pentru o acuzație de viol, în timp ce la celelalte trei acuzații s-a renunțat. El își va primi sentința în luna aprilie a acestui an.

Cârcoană, în vârstă de 21 de ani, a pledat vinovat pentru acuzația că a forțat o relație cu o femeie împotriva voinței sale și interferență cu mijloacele de comunicare de urgență. El își va primi sentința finală pe 11 aprilie.

Conform înțelegerii prin care el și-a recunoscut vinovăția, Cârcoană va primi o sentință de închisoare cu suspendare și va petrece 180 de zile în Clay County Jail, după care va fi înregistrat în registrul ofensatorilor sexuali, înainte de a reveni în România. Acest aspect presupune că el poate fi solicitat oricând să dea declarații și trebuie să își anunțe mereu toate datele plecărilor din SUA. Victima sa a fost de acord cu înțelegerea primită de Mihai.

La mijlocul lunii decembrie a anului 2022, Mihai Cârcoană a fost arestat de către Departamentul de Poliție din Vermillion și acuzat de viol de gradul doi. Conform informațiilor din SUA și a documentelor oficiale, în seara în care și-a aniversat împlinirea a 20 de ani, victima lui Cârcoană a fost la el în cameră. Ea a vrut să își sune prietenii, însă Cârcoană i-a luat telefonul și a respins toate apelurile, înainte de a săvărși fapta de viol.

După câteva zile în care s-a aflat în arest, el și-a plătit cauțiunea de 50 de mii de dolari și a primit permisiunea de a reveni în campul Universității din South Dakota, fără a intra în contact cu victima sau locuința acesteia. El a trebuit să își predea pașaportul și să renunțe la dreptul de extrădare.

Conform informațiilor noastre, pivotul de 21 de ani a avut un contract semnat cu o echipă din Liga Națională de Baschet Masculin pentru sezonul actual, însă nu a putut face pasul deoarece și-a predat pașaportul după plata cauțiunii.

Mihai Cârcoană a părăsit țara natală pentru a face pasul peste ocean, unde și-a început cariera din NCAA la Universitatea din Toledo. El a făcut pasul apoi către Universitatea din South Dakota.

*foto: usatoday.com

1 comentariu la aceasta stire:
  • pipzn :

    Nu
    stiu cum vine asta: pe de-o parte e inchisoare cu suspendare dar in acelasi timp va petrece 180 de zile in ... Jail. Asta nu este inchisoare?

    Altfel, fapta lui il va urmari oriunde va juca si oricat va fi persoana cat de cat publica (si nu numai)

    cu 3 luni în urmă (20.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate