Stiri

7 predicții îndrăznețe pentru sezonul 23/24 din NBA

Baschet .ro

Baschet .ro
01.02.2024

Sezonul 2023-2024 al NBA este în plină desfășurare. Ne-am putut da seama deja de potențialul echipelor și putem anticipa, într-o oarecare măsură, de cum va continua stagiunea. Evoluția francizelor nu ține de norocul pe care se bazează multe strategii loto, ci de un cumul de factori care pot fi analizați în context.

Luând în considerare acești factori, specialiștii de peste ocean s-au „aventurat” în predicții îndrăznețe. Iată 7 dintre ele:

Boston Celtics va câștiga campionatul NBA 2024

Se preconizează că Boston Celtics va fi campioana NBA. Făcând abstracție de accidentări, Celtics are tot ce îi trebuie pentru a câștiga un titlu. Venirile lui Porzingis și Jrue Holiday au impulsionat echipa pe teren.

Cu al șaselea atac și a treia apărare, Celtics are, în medie, una dintre cele mai bune echipe din ligă medie și nu va avea nicio scuză dacă nu va ajunge în finală și nu o va câștiga. Potrivit predicției experților din State, Celtics va câștiga în sfârșit titlul NBA. Confruntându-se cu dezamăgirile, inclusiv o înfrângere în finala din 2022 și o înfrângere în finala Conferinței de Est anul trecut, este timpul ca Boston să treacă peste orice complex, acordând unui credit masiv lui Brad Stevens.

Los Angeles Lakers vor pierde în primul tur

Lakers are prea multe probleme care nu pot fi ignorate. Ocupând doar locul 17 în clasamentul pe atac și locul 16 în ierarhia apărărilor, echipa din Los Angeles are mari dificultăți în a obține victorii concurenților de top, iar acest detaliu este ca o „piatră de moară”. James a jucat bine individual, cu o medie de 25,4 puncte, 7,4 recuperări și 7,4 pase decisive pe joc, iar Davis adaugă 25,0 puncte și 12,3 recuperări pe joc, dar nu va fi suficient. Dacă va trebui să joacă cu Oklahoma City Thunder sau Denver Nuggets, Lakers poate fi eliminată încă din primul tur.

Hegemonia Golden State Warriors se va încheia

Hegemonia „războinicilor” din Golden State se va termina în acest an. Curry are aproape 36 de ani, Thompson are o medie de doar 16,7 puncte, iar Green se confruntă cu probleme de comportament care i-au cauzat deja multe neplăceri. Dacă mai luăm în considerare și faptul că Andrew Wiggins a fost o dezamăgire, ne putem gândi la un regres al lui „Warriors”, echipă care a cucerit patru campionate NBA.

Joel Embiid va fi MVP

Potrivit așteptărilor, Joel Embiid va confirma că este unul dintre cei mai buni jucători ai lui 76ers din toate timpurile, câștigând al doilea titlu MVP la rând. Cel mai probabil, această nominalizare îl va plasa pe Embiid în Hall of Fame, la doar 29 de ani. Adăugând o a 7-a selecție All-Star garantată și a 6-a selecție All-NBA în acest sezon, Embiid va avea unul dintre cele mai impresionante CV-uri dintre sportivii generației sale.

Victor Wembanyama va fi ales debutantul anului

Cu o medie de 18,9 puncte, 10,3 recuperări și 3,1 blocaje pe joc, Victor Wembanyama este un superstar în devenire. El va găsi o modalitate de a-l depăși pe Holmgren pe măsură ce săptămânile și lunile trec, iar Spurs ar trebui să câștige cel puțin încă 12 jocuri pe tot parcursul sezonului. Având deja un titlu individual trecut pe numele său, Wembanyama poate începe să construiască ceea ce ar putea fi un CV pentru Hall of Fame la primul scrutin, într-o zi.

Paul George pleacă de la Clippers

Los Angeles Clippers poate fi nevoită să își reconstruiască echipa care luptă pentru campionat. Specialiștii americani sunt de părere că Paul George nu va semna din nou cu Clippers și se va întoarce la Indiana Pacers. Pacers are nevoie de un jucător vedetă pentru a lupta cu șanse de reușită în Conferința de Est, iar Paul George ar putea fi aliatul perfect pentru Haliburton. Cu talente precum Myles Turner, Bruce Brown și Bennedict Mathruin, Pacers ar putea deveni o candidată serioasă chiar la titlul NBA.

Pistons câștigă alegerea nr. 1 la draftul general

Detroit Pistons a avut un sezon jenant, egalând recordul pentru cea mai lungă serie de înfrângeri (28 de jocuri). În afară de Cade Cunningham, nu prea există jucători de care fanii să își lege speranțele. Antrenorul principal, Monty Williams, a primit a sumă consistentă de bani, dar nu a schimbat jocul din teren. Cu toate acestea, s-ar putea să fie puțină lumină la capătul tunelului. Pistons probabil că va primi alegerea generală nr. 1 în draftul NBA 2024, ceea ce ar putea însemna ca Ron Holland sau Matas Buzelis să pună umărul la salvarea francizei.