Stiri

Ce este „Poeltl”, alternativa pentru fanii NBA a jocului „Wordle”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
06.03.2022

În ultimele luni, internetul a fost acaparat de diferite jocuri de gândire, derivate de la Wordle. Wordle este un joc în care ai șase încercări să ghicești un cuvânt din cinci litere din vocabularul englez.

Acest cuvânt se schimbă o dată pe zi. Dacă ai introdus un cuvânt valid, o casetă verde înseamnă că litera ghicită este la locul potrivit în cuvând, iar o casetă galbenă înseamnă că litera aparține cuvântului, dar este în poziția greșită.

După ce drepturile acestui joc au fost cumpărate de către New York Times, au apărut alte variante ce implică matematica (Nerdle), geografia (Wordle, Globle) sau chiar cunoștințele sportive (Gordle).

Printre cele din ultima categorie se numără și Poeltl, un joc în care ai opt încercări să ghicești un jucător desemnat zilnic. Diferența față de Wordle este că în acest joc, poți alege să vezi și silueta baschetbalistului. Acest joc a primit numele pivotului austriac de la San Antonio Spurs, Jakob Poeltl.

După ce vei denumi un jucător, vei vedea opt categorii: nume, echipă, conferință, divizie, poziție, înălțime, vârstă, număr de pe tricou.

Verdele în orice coloană înseamnă potrivire perfectă. Galben în coloana echipei înseamnă că jucătorul respectiv a evoluat în trecut la acea formație. Galben în coloana poziției înseamnă că ai ghicit doar parțial, iar în coloana vârstei, a numărului de pe tricou sau a înălțimii înseamnă că ești la două lungimi distanță.

În data de 25 februarie, Gabe Danon, developer-ul acestui joc, a publicat un tweet către cei 328 de urmăritori ai săi cărora le prezenta noua sa invenție. Acesta nu se aștepta să aibă un reach atât de mare, însă în două săptămâni a strâns 14.000 de like-uri și aproximativ 4000 de retweet-uri, iar jocul său a primit atenție și din partea unor jucători precum Nikola Vucevic.

Poeltl este un joc în browser și poate fi accesat de oricine. Acesta păstrează și statisticile zilnice ale tuturor userilor.

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!