Stiri

Los Angeles Lakers l-a semnat pe Reggie Hearn, fost coleg cu Alexandru Olah

Cu toate că a mai rămas o singură săptămână până la începerea noului sezon al ligii nord-americane de baschet, echipele încă nu și-au finalizat complet loturile. Formațiile cu pretenții la titlu încă fac modificări și încearcă să se întărească tot mai mult, nelăsând nimic la voia întâmplării.

De asemenea, trupele din NBA își adaugă în lot jucători de G-League care să poată fi folosiți în eventualitatea unor accidentări. Spre exemplu, în această seară, Los Angeles Lakers l-a semnat pe Reggie Hearn, un baschetbalist cu o experiență de șase ani în liga de dezvoltare a NBA.

Sportivul de 28 de ani a jucat, în colegiu, pentru Northwestern University acolo unde, vreme de un sezon, a fost coleg cu Alexandru Olah. Hearn a fost apoi selectat să evolueze pentru Idaho Stampede, echipa de G-League a lui Utah Jazz.

Reggie Hearn a petrecut cea mai lungă perioadă a carierei la Reno Bighorns, reprezentanta lui Sacramento Kings. În sezonul precedent, baschetbalistul de 1m96 a avut medii de 11.4 puncte, 4.5 recuperări și 1.5 pase decisive.

Unul dintre cele mai importante momente din viața lui Reggie Hearn a fost convocarea la naționala SUA pentru partidele de calificare la Campionatul Mondial. Fundașul originar din Indiana și-a reprezentat țara foarte bine și a adunat următoarele cifre: 12.2 puncte, 4.2 recuperări, primind premiul de „USA Basketball Male Athlete of the Year”. Acesta se acordă baschetbalistului cu cele mai bune performanțe obținute în competițiile internaționale.

La Los Angeles Lakers, Hearn îl va înlocui pe David Stockton, fiul legendarului jucător al lui Utah Jazz. John Stockton a fost recunoscut, în mod special, pentru pasele lui și este baschetbalistul cu cele mai multe assisturi din istoria NBA (15.806).

*foto: Cooper Neill/Getty Images