Stiri

Trei jucători din NBA care au eșuat recent în Euroligă

Baschet .ro

Baschet .ro
22.08.2022

De fiecare dată există multe așteptări pe umerii jucătorilor NBA când aceștia decid să treacă în Europa, dar nu întotdeauna merge bine. NBA a fost mereu etalonul baschetului, cu un bazin uriaș de talente, un stil de joc mai rapid, mai „spațios” și mai atletic, care a influențat jocul la nivel mondial. 

Cu toate acestea baschetul european, cu toate diferențele sale, s-a îmbunătățit și este evident că nivelul de joc se apropie de cel de peste ocean, dacă există o comparație conform cod promo betano. A existat un aflux de vedete europene care au atras atenția în NBA, dar comparația se poate face și invers, aruncând o privire asupra succesului, sau nu, al jucătorilor din NBA care și-au încercat norocul în Europa.

În ceea ce urmează avem o listă scurtă de cinci exemple recente, care nu au reușit să se ridice la nivel așteptărilor după ce au ajuns pe bătrânul continent.

           1. Kenneth Faried

Adus de CSKA Moscova pentru a-l înlocui pe Nikola Milutinov, accidentat, Kenneth Faried nu a avut impact în Euroligă. A jucat 11 partide în Euroligă, iar în cinci dintre aceste jocuri nu a reușit să marcheze, iar la cea mai bună prestație ofensivă a strâns șase puncte. Doar două luni a rezistat Faried la CSKA din octombrie 2021, până în decembrie. Pivotul ajuns la 32 de ani nu și-a putut relansa cariera în Europa și a revenit în NBA G-League la Grand Rapids Gold. Kenneth Faried are 9 sezoane la activ în NBA și aproape 500 de meciuri jucate pentru Denver Nuggets, Brooklyn Nets și Houston Rockets.

          2. Nik Stauskas

Draftat cu opțiunea a 8-a în 2014, Nik Stauskas a avut parte de câteva sezoane importante în NBA cu peste 70 de meciuri bifate pe sezon. Ușor, ușor a venit însă decăderea și shooting guard-ul și încercat norocul în Euroligă. În sezonul 2019/2020 a semnat cu Baskonia, dar nu a impresionat în Euroligă. În cea mai importantă competiție de pe bătrânul continent a strâns 22 de partide și a avut medii de doar 9.0 puncte, 2.1 recuperări și 1.6 pase decisive. Stauskas fost mult sub așteptări, mai ales că a avut procentaje de doar 41% din acțiune și 6.8 la eficiență. Revenit peste ocean, baschetbalistul canadian a mai strâns doar „garbage time” pentru Miami Heat și Boston Celtics, plus alte „retrogradări” în NBA G-League. 

          3. Ron Baker

O altă încercare eșuată marca CSKA Moscova în încercarea de a aduce un oarecare impact din NBA. Baker a jucat pentru New York Knicks  între 2016 și 2018, dar drumul său a fost presărat cu accidentări încă din start, un os obtial stâng rupt, operație la umărul drept. Ultimul stint în NBA l-a avut alături de Wizards în NBA. Rolul său nu a fost important peste ocean, dar se aștepta ca venirea în Europa să-i aducă revirimentul. Nu a fost cazul și în 27 de partide în Euroligă a strâns o medie de doar 2.6 puncte. S-a retras din baschet la vârsta de 28 de ani, după o nouă accidentare, de această dată la șold.