Travante Williams și-a luat rămas-bun de la CSM Oradea și își va continua cariera în Franța, la Le Mans
11 ore în urmăSUA a devenit campioană mondială la categoria U19 masculin
13 ore în urmăKalif Young și-a prelungit contractul cu CSM Oradea până în 2026
16 ore în urmăDonatas Tarolis s-a despărțit de CSM Oradea și revine în Lituania
2 zile în urmăAinars Bagatskis: „Consider că tragerea la sorți nu este nici rea, nici bună”
2 zile în urmăProba regină a All-Star Weekend-ului din NBA a fost din nou concursul de slam dunk. Principalii protagonişti ai competiţiei au fost campionul en-titre Zack LaVine şi jucătorul celor de la Orlando Magic, Aaron Gordon.
Will Barton de la Denver Nuggets a deschis balul cu un between the legs pe spate pentru care a fost notat cu 44. Andre Drummond a urmat şi, după ce a ratat de două ori un between the legs dintr-o pasă oferită singur, a înscris doar un reverse pentru care a fost notat cu 36. A urmat apoi Aaron Gordon, care a reuşit un dunk asemănător cu al lui Will Barton, dar pe care l-a executat cu mai multă forţă şi pentru care a fost notat cu 45 de puncte. Primul dunk al lui Zack LaVine, care a prins mingea din aer, a trimis-o pe la spate şi a trântit-o în coş, a primit 50 de puncte, confirmându-şi poziţia de favorit.
În a doua rundă Will Barton a ratat al doilea dunk, Andre Drummond s-a chinuit să primească o pasă din braziliană de la Steve Nash şi ambii erau ca şi eliminaţi din competiţie.
A urmat apoi primul dunk memorabil al lui Gordon. Mascota lui Orlando Magic, Stuff, a venit pe un hoverboard şi a purtat mingea pe cap, iar Gordon a sărit peste mascotă, a luat mingea de pe capul ei şi a trecut-o printre picioare pentru primul dunk de 50,49, întrucât Shaq s-a încăpăţânat să dea 9.
Replica lui LaVine a venit cu un alley oop de la libere, din pasa lui Andre Miller, pentru care a primit din nou 49, cu 9 din partea juratului Shaq. Astfel Gordon şi LaVine s-au calificat în runda finală.
Primul dunk al lui Gordon din finală a fost spectaculos. Stuff a revenit pe hoverboard, de data asta învârtindu-se şi ţinând mingea în mână. Gordon a prins mingea în aer, şi-a pus mâna stângă pe ceafă şi a finalizat slam dunk-ul după un 360. LaVine a replicat cu acelaşi dunk, doar că cu un elan mult mai mic şi cu mingea pusă de el însuşi. Amândoi au primit 50.
Apoi în runda a doua a finalei Gordon şi-a folosit din nou mascota, care a ţinut mingea deasupra capului. Extrema lui Orlando a sărit peste mascota cu picioarele pe de-o parte şi a trimis-o în coş după ce a trecut-o pe sub el. Cu siguranţă dunkul serii! LaVine a replicat cu ceva ce mai văzusem doar la James White: o moară de la libere! Amândoi au primit iarăşi 50 şi concursul de slam s-a dus în... prelungiri!
În prima rundă de prelungiri Gordon a primit o pasă în marginea panoului de la colegul său de echipă Elfrid Payton, pe care a trimis-o printr-o moară pe spate în coş. LaVine a replicat cu o minge din pasă proprie, din spatele panoului, pe care a trimis-o în coş printre picioare. Amândoi au primit iarăşi 50 de puncte.
În a două rundă de prelungiri Aaron Gordon a plecat din zero grade, a dus mingea la ceafă pentru un tomahawk, dar apoi, în mijlocul dunkului, a dus mingea de la ceafă printre picioare şi a trântit-o în coş. Pentru acest dunk a primit 47 de puncte. LaVine a replicat cu un alt dunk de la linia de fault. De data aceasta un rider! Jucătorul lui Minnesota a primit pentru acest dunk 50 de puncte şi a câştigat competiţia.
La decernarea premiului LaVine avea să declare că Aaron Gordon merita la rândul său să câştige această competiţie, susţinând că extrema lui Orlando a reuşit nişte dunkuri pe care el nu le mai văzuse niciodată. Apoi la conferinţa de presă Gordon l-a felicitat pe LaVine, spunând că ceea ce a reuşit jucătorul lui T-Wolves, rider de la libere, este ireal.
Opinia generală pe internet, după terminarea concursului, a fost că Gordon ar fi meritat să câştige. Cert este că Aaron Gordon a dat cele mai bune dunkuri din competiţie, atât că şi dunkurile lui LaVine au fost toate de nota 50. Dacă vreţi, Gordon nu a fost "furat" de LaVine, ci de sistemul de scor care se oprea la 50.
Dacă cei doi jucători au aclamat cu fair play prestaţia celuilalt şi noi, fanii NBA-ului şi baschetului în general, putem trece peste controverse şi putem face acelaşi lucru. Mai rămâne doar să sperăm că cei doi dunkeri de aseară se vor confrunta din nou anul viitor.
În celelalte competiţii ale serii Karl Anthony Towns a adus o victorie uriaşă pentru pivoţi la skills challenge, învingându-l pe Isaiah Thomas în finală. De asemenea, Klay Thompson a trecut de Steph Curry la competiţia de 3 puncte, luându-şi revanşa pentru înfrângerea din finala de anul trecut.
All-Star Weekend-ul continuă duminică noaptea cu All-Star Game-ul. Va fi ultima reprezentaţie a lui Kobe Bryant, după ce acesta a anunţat că se va retrage din activitate la sfârşitul acestui sezon. Meciul va debuta la ora 3:30 şi va fi în direct pe Dolce Sport.
*foto: sportingnews
Shai Gilgeous-Alexander va avea cel mai mare contract din istoria NBA
Shai Gilgeous-Alexander va avea cel mai mare contract din istoria NBA
Este necesar să vă autentificaţi pentru a putea introduce comentarii.
Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.
Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.
După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!