Final 1 2 3 4 T
Voluntari 17 20 23 19 79
Oradea 12 21 14 27 74
  • Liga Natională de Baschet Masculin
  • Sezon regulat
  • Turneu 4
  • 06.01.2021
  • 20:00
  • TV: Digi Sport 3
  • Arbitru: Ciulin Marius
  • Arbitri secundari: Stoica Ciprian, Drugău Sorin
  • Comisar: Bedir Sefer
  • Sala Gabriela Szabo Voluntari

CSO Voluntari o învinge pe CSM Oradea după un final tensionat

David Istrate
06.01.2021

Miercuri, 6 ianuarie, Sala de Sport „Gabriela Szabo” a găzduit derby-ul dintre CSO Voluntari și CSM Oradea, două formații cu ambiții foarte mari. După o primă repriză echilibrată, gazdele au controlat sfertul al treilea și s-au distanțat la peste 20 de puncte, însă oaspeții au revenit în actul decisiv, oferind un final de meci interesant. Totuși, CSO Voluntari și-a menținut avantajul și s-a impus la cinci puncte: 79-74.

Sasha Ocokoljic a început partida cu Anthony Hickey, Vlad Moldoveanu, Tudor Gîrbea, Devoe Joseph și Dejan Borovnjak, în timp ce Cristian Achim i-a trimis în teren pe Aaron Broussard, Giordan Watson, Arturas Valeika, Enzo Vescan și Dragan Zekovic.

Primele puncte ale meciului au fost înscrise de Moldoveanu după o aruncare de la mare distanță. Borovnjak și Gîrbea au mărit avantajul ilfovenilor la 8-0, în timp ce oaspeții au înscris prima oară de-abia la patru minute de la începerea jocului. Actul inaugural a fost sărac în reușite și controlat de către CSO Voluntari însă, pe final, Nikola Markovic a legat câteva acțiuni personale prin care și-a apropiat echipa la cinci puncte: 17-12.

Sfertul secund a avut un ritm mult mai intens, iar cele două tabere au oferit un spectacol ofensiv. Jucătorii au impresionat prin aruncări din afara semicercului, pătrunderi și dunk-uri. Cu cinci minute rămase până la pauză, Garlon Green a restabilit egalitatea (24-24), însă Malcolm Lee a răspuns imediat cu cinci puncte consecutive. Gazdele s-au menținut la această diferență și Cristian Achim s-a văzut nevoit să ceară un timp de odihnă. În cele din urmă, prima repriză s-a încheiat cu scorul de 37-33 pentru CSO Voluntari.

După revenirea de la vestiare, elevii lui Ocokoljic și-au impus ritmul și au dominat întâlnirea. Barro a evoluat eficient în spațiul de trei secunde, în timp ce Joseph și Hickey s-au întrecut în coșuri de trei puncte. Drept consecință, CSO Voluntari și-a mărit foarte tare avantajul, ajungând la un moment dat să conducă la 22 de puncte (60-38). În ultimele minute ale sfertului, alb-roșii au avut o izbucnire de orgoliu și au recuperat 9 puncte, scorul înaintea actului decisiv fiind 60-47.

Nikola Markovic a jucat foarte bine în debutul actului final și a condus revenirea Oradiei. Drept dovadă, în trei minute diferența de pe tabelă a fost redusă la șapte puncte (62-55). Baschetbalistul sârb al oaspeților a continuat să marcheze cu o precizie impresionantă de la mare distanță și CSM Oradea s-a apropiat la trei puncte. Ocokoljic a solicitat un time-out și elevii săi au răspuns cu succes indicațiilor sale, depărtându-se din nou la șase puncte (69-63), după o pătrundere a lui Hickey. Pe final, orădenii au avut câteva șanse importante de a restabili egalitatea, însă s-au grăbit și au comis mai multe greșeli. Prin urmare, CSO Voluntari s-a menținut la conducere și s-a impus cu 79-74.

Principalii realizatori ai gazdelor au fost Anthony Hickey (24 de puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive, 4 intercepții), Malcolm Lee (14 puncte, 6 recuperări, o pasă decisivă) și Devoe Joseph (13 puncte, 2 pase decisive, o recuperare, o intercepție). De partea cealaltă, s-au remarcat Nikola Markovic (25 de puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive), Aaron Broussard (12 puncte, 6 recuperări, 6 pase decisive, 3 intercepții), Stephen Holt (12 puncte, 2 pase decisive, o recuperare, o intercepție) și Arturas Valeika (11 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții, un capac).

Datorită acestui rezultat, CSO Voluntari are cinci victorii și două înfrângeri, în timp ce CSM Oradea ajunge la un bilanț de patru meciuri câștigate și două pierdute.

Pentru ilfoveni urmează mâine, 7 ianuarie, confruntarea cu SCM Timișoara (20:45) însă, înainte de acel joc, bihorenii se duelează cu ABC Athletic Constanța (17:15).

*foto: CSO Voluntari – Baschet/Facebook