Stiri Juniori U15 Feminin

Antonis Constantinides a fost numit pe banca tehnică a lui Dinamo Ştiinţa

Antonis Constantinides a fost numit pe banca tehnică a lui Dinamo Ştiinţa

Dinamo Ştiinţa Bucureşti l-a acontat din sezonul 2020/2021 pe tehnicianul cipriot Antonis Constantinides. Antrenorul cipriot vine în Ştefan cel Mare de la APOEL Nicosia şi îi va lua locul lui Tudor Costescu.

Constantinides a mai antrenat în România pe Energia Târgu Jiu, în sezonul 2014/2015. Antrenorul i-a condus pe gorjeni până spre medaliile de bronz atât în Liga Națională de baschet Masculin, cât și EuroChallenge, actuala FIBA Europe Cup.

După plecarea de la Energia, în afară de APOEL, Constantinides a mai antrenat naţionala Albaniei, dar şi pe Sigal Priştina (Kosovo), Rethymno Cretan Kings (prima ligă a Greciei) şi Egis Kormend (Ungaria).

De-a lungul carierei, Constantinides a cucerit de trei ori prima ligă din Cipru (2011, 2012 şi 2014) şi Cupa Ciprului în 2011, alături de APOEL Nicosia. Totodată, tehnicianul cipriot a câştigat trei trofee în sezonul 2016 alături de Sigal Priştina. Este vorba de Liga Balcanică, Superliga şi Cupa din Kosovo.

Dinamo Ştiinţa Bucureşti a fost surpriza stagiunii precedente. În momentul întreruperii sezonului, trupa bucureşteană se afla pe locul 4 în Grupa Valorică A din LNBM.

Referitor la revenirea în România și noul său angajament cu CS Dinamo Știința, cipriotul a declarat pentru pagina oficială de Facebook a clubului: 

Sunt foarte încântat să mă întorc, după 6 ani, în campionatul din România și, sunt cu atât mai bucuros cu cât voi fi antrenorul echipei formată, pe de o parte, de unul dintre cele mai importante cluburi din țară la nivel de seniori, cu o istorie pe măsură, având cea mai titrată echipă din baschetul românesc - Dinamo București și, pe de cealaltă parte, de unul dintre cele mai importante cluburi de la nivel de juniori - Știința București.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor de aici pentru încrederea acordată și pentru oportunitatea de a fi antrenorul principal al Dinamo Știința București. În ceea ce mă privește, voi da tot ce am mai bun și îmi voi concentra toate eforturile pentru a conduce cât mai bine echipa alături de staff-ul tehnic cu care voi lucra. Obiectivul meu este să ajut echipa să facă încă un pas în direcția în care a pornit în urmă cu 2 ani - acumulând performanțe extraordinare și rezultate foarte bune sub conducerea unui antrenor foarte bun, Tudor Costescu. Ne propunem, bineînțeles, să păstrăm tradiția calificării în playoff - și să luptăm pentru o clasare cât mai bună și, de ce nu, pentru o medalie, și cea a calificării în Final Four-ul Cupei României. 

Un alt factor important al deciziei mele de a mă alătura proiectului Dinamo Știința București a fost filosofia din spatele acestuia, aceea de a promova și de a susține jucătorii tineri români și de a fi un proiect ambițios în baschetul românesc, filosofie cu care mă identific și eu ca antrenor. Indiferent de țara în care am antrenat până acum, am avut mereu încredere în baschetbaliștii tineri talentați și atât eu, cât și colegii mei, vom face tot ce putem să îi susținem și să îi ajutăm pe tinerii români să crească. Parteneriatul dintre Dinamo și Știința București este, după părerea mea, unul foarte benefic și vreau să menținem creșterea acestuia.

 

3 comentarii la aceasta stire:
  • uplifter :

    Dinamo
    O, ce surpriza plăcută! Mi-a făcut o impresie ok antrenorul cipriot când a fost în România.
    Și mai este surpriza pt mine și prin prisma faptului ca sigur nu a venit la Dinamo pentru 5 pitule... a dat și Dinamo de bani?

    cu 3 ani în urmă (14.07.2020)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Ehhh
      Stai liniștit că nici Costescu nu a stat anul trecut pe "5 pițule"... Desigur nu a avut buget de Top 5 și a "over-performed", dar a avut un buget decent, cum cu siguranță va fi și sezonul ăsta.
      Să vedem ce va pune lângă Barro, așa dacă analizăm puțin, nu m-aș mira să văd la Dinamo un alt veteran cât de curând...

      cu 3 ani în urmă (14.07.2020)
    • Benjamin:

      ...
      Nici pe mine nu m-ar mira daca Troupe s-ar duce la Dinamo. Cu siguranta i-ar placea o noua colaborare cu Constantinides.

      cu 3 ani în urmă (14.07.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii