Stiri Juniori U15 Feminin

BC Timișoara trece categoric de Dinamo

Adrian Micinic

Adrian Micinic
15.02.2013


112-63

15-7 Statistica 1-22

BC Timișoara a învins pe Dinamo București, scor 112-63, în meciul de deschidere al etapei a 22-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2012/13. Pe sferturi: 27-15, 27-14, 35-12, .

Timișoara s-a instalat la conducere încă de la început, dar a avut dificultăți în a se desprinde la mai mult de trei posesii pe parcursul primei secvențe a meciului cu ultima clasată în Liga Națională. Gazdele au dominat la recuperare având 7-0 la cele ofensive pe parcursul primelor zece minute de joc. Archie și Sarovic marchează din afara semicercului mărind diferența la opt lungimi, moment în care Toader a cerut primul timp de odihnă al partidei. De notat că Gallimore a comis două greșeli personale din primeșe minute, însă a rămas pe parchet și a dus scorul la 25-15, în minutul 9. Alin Șipoș a comis al 3-lea fault înaintea primei pauze. Jovanovic a marcat ultimul coș al secvenței inaigurale, încheiată cu scorul de 27-15.

În primele trei minute ale sfertului al doilea o singură aruncare la coș a fost ratată de cele două protagoniste. Nemulțumit de apărarea echipei sale Srdjan Jovanovic a cerut un prim timp de odihnă. După reluare Dinamo nu a mai reușit să înscrie și diferența a urcat la 16 puncte după tripla lui Dominique Archie. În pasrtea a doua a acestei secvențe bănățenii joacă cu George Toth pe poziția 5. Tuljkovic marchează de două ori din aruncare și avantajul gazdelor urcă la 20 de lungimi. Toth marchează de două ori din acțiune, iar repriza se termină și cu Georgian Păun în teren. La jumătatea partidei scorul era de 54-29. 

Timișoara începe repriza a doua cu Zoran Milencovici în teren, alături de Zlatko Jovanovic. Bănățenii marchează primele patru puncte, însă Victor Neguț realizează un coș cu fault și transformă libera aferentă. Urmează un parțial de 8-0 pentru timișoreni și scorul devenea 66-32 în minutul 24. Fisher întrerupe parțialul Timișoarei, însă Delvon Johnson transformă prin slam dunk din serviciul lui Jovanovic. Fundașul bosniac marchează din afara semicercului și diferența urcă la 40 de puncte în minutul 27. Sarovic iese la rampă la finalizare, atâtn din interior cât și din afara semicercului, iar Jovanovic ajunge în double-double. De asemenea, Milencovic înscrie de mai multe ori și la intrarea în sfertul decisiv scorul era de 89-41. 

Păun și Toth marchează primele puncte ale gazdelor în sfertul decisiv. În replică Andrei Petică transformă de două ori de la mare distanță. Formația gazdă joacă ultimele minute ale partidei în formula Milencovici, Tudosă, Păun, Tuljkovic și Toth. Chiar și cu patru români în teren, trei dintre ei de la echipa de Liga II, Timișoara a menținut diferența peste 40 de puncte, ea ajungând chiar la 50 în minutul 39 și s-a impus cu scorul de 112-63.

Remarcați
Timișoara -
Jovanovic 20 puncte, 10 pase decisive, 5 recuperări, Tuljkovic 14 puncte, 8 recuperări, Archie 13 puncte, 7 recuperări, Gallimore 13 puncte
Dinamo -
Fisher 20 puncte, Petică 10 puncte, Dixon 10 puncte.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cioti :

    ...
    archie cred ca avea 15 pct....au gresit aia in sala treaba si i-au pus un cos de al lui lui milencovici

    cu 11 ani în urmă (15.02.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!