Stiri Juniori U15 Feminin

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în etapa a zecea a Ligii Naționale

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
28.11.2023

Cele mai bune prestații ale autohtonilor în etapa a zecea a Ligii Naționale

Returul primei faze a Ligii Naționale a debutat în acest weekend cu o serie de partide interesante programate în campionatul României. Finalistele de anul trecut au stat pe tușă, dar celelalte echipe prezente în joc au reușit să producă spectacol. O partidă a avut nevoie de prelungiri, în timp ce în mai multe arene au fost înregistrate surprize.

Iată cele mai bune prestații ale jucătorilor autohtoni în această rundă:

Andreas Blidaru (CS Vâlcea 1924)

Lupii Negri au reușit o nouă victorie mare, scor 80-69 în fața celor de la BC CSU Sibiu și au ajuns astfel la un record de 3-5. O contribuție majoră a avut-o tânărul Andreas Blidaru, care la doar 16 ani a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren. În cel de-al patrulea său meci în LNBM, baschetbalistul sosit din Spania a adunat 16 puncte, o recuperare și 2 intercepții, precum și 13 unități la eficiență în disputa de duminică seara.

Edward Petrescu (SCM Timișoara)

Leii din Banat au reușit a doua victorie în fața lui CSM Galați în această stagiune, scor 79-88. Petrescu a demonstrat din nou că moldovenii sunt printre adversarii săi preferați. Edward a fost cel mai bun jucător al alb-violeților în meciul programat sâmbătă, după ce a fost la un pas de double-double prin cele 15 puncte și 9 recuperări adunate. Toate reușitele sale au venit din interiorul semicercului, iar la final el a avut +20 la eficiență.

Titus Nicoară (CSO Voluntari)

Troublemakers și-au continuat forma excelentă pe toate planurile după succesul cu 66-78 în fața celor de la Laguna București. Veteranul Nicoară a reușit al doilea său double-double în tricoul lui Voluntari, după cel din meciul cu Timișoara. În disputa din Arena de Baschet, Titus a terminat cu 11 puncte și 10 recuperări, ratând o singură aruncare din acțiune pentru +21 la eficiență.

Szabolcs Santa (CSM Târgu Mureș)

CSM Târgu Mureș a bifat una dintre cele mai dominante victorii ale acestei runde, reușind să conducă disputa cu CSM Constanța de la un capăt la altul pentru ca la final să se impună cu 80-73. Santa a fost cel mai bun om al ardelenilor și a fost aproape de un double-double. Pivotul autohton a adunat 20 de puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive și 2 capace în cea mai bună prestație personală din acest sezon, care i-a adus un index al eficienței de +28.

Rareș Uță (CSU Sibiu)

Deși echipa sa continuă să traverseze o formă dezamăgitoare, Uță leagă prestațiile bune de la o etapă la alta. Pivotul autohton a fost cel mai bun marcator pentru vulturii galben-albaștri în disputa cu CS Vâlcea, în care a reușit să strângă 19 puncte și 5 recuperări, fructificând 8/10 aruncări din acțiune pentru ca la final să stea cu 18 unități pozitive la capitolul eficiență.

*foto: Cătălin Margarit/Facebook - PinPhoto

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!