Stiri Juniori U15 Feminin

Cine este jucătorul de la Asesoft care a fost remarcat de niște copii la Zidul Plângerii

Cine este jucătorul de la Asesoft care a fost remarcat de niște copii la Zidul Plângerii

Sâmbătă, 11 aprilie, pagina de Facebook Ploiești Basketball a transmis un meci de poveste care le-a avut drept protagoniste pe CSU Asesoft Ploiești și Hapoel Ierusalim. Confruntarea din ediția 2014-2015 a EuroCup a fost comentată de Ionuț Georgescu și Vlad Negoițescu.

Trupa pregătită de Vladimir Arnautovic a controlat cea mai mare parte a jocului, însă, pe final, gazdele din Israel au fost aproape de o revenire incredibilă. În cele din urmă, după două reprize de prelungiri, CSU Asesoft s-a impus cu scorul de 112 la 110 și a obținut calificarea în Last 32 al EuroCup.

Cu un an înainte, echipa ploieșteană pierdea la două puncte pe terenul lui Hapoel Ierusalim, scor: 82-80. În ciuda înfrângerii, jucătorii oaspeților s-au făcut remarcați și, în ziua următoare, niște copii l-au recunoscut pe Filip Adamovic, baschetbalist ce marcase 18 puncte în confruntarea din etapa a 4-a a sezonului regulat.

De la noi, Adamovic a dat 18 puncte în meciul acela, Hagi 15, Gerald 14, Zekovic 13 puncte. Adamovic, culmea, dintre toți baschetbaliști noștri înalți și puternici, a fost remarcat de niște copii, a doua zi, când am fost să vizităm Zidul Plângerii: „Hei, tu ești jucătorul ăla care a evoluat grozav azi-noapte”. Au făcut poze cu el și au demonstrat încă o dată cât de bine cunosc israelienii fenomenul”, a povestit Ionuț Georgescu în transmisia live de pe Ploiești Basketball.

De asemenea, fostul președinte executiv al lui Asesoft și-a reamintit de dificultățile pe care Alhaji Mohammed le întâmpina de fiecare dată când călătorea în Țara Sfântă.

Alhaji Mohammed avea tot timpul probleme să intre în Israel. Pașaportul și numele, în primul rând. Tot timpul eu rămâneam ultimul, fiindcă știam că pe Hagi o să îl pună pe scaunul de așteptare și o să-l ia la verificat. Tot timpul glumea „Vezi, când mă duc în Turcia, mă primesc cu brațele deschise. Ei, când vin aici, tot timpul am probleme”. Israelienii, obsedați de control, și este de înțeles dată fiind situația din țară. Și ei când veneau în România, trimiteau întotdeauna un agent cu câteva zile înainte care inspecta hotelul, inspecta drumul spre sală, sala. Erau foarte precauți.”

Vlad Negoițescu, component al lotului prahovean, a explicat și el ce însemna să călătorești în Israel împreună cu Hagi, un jucător musulman.

Jucătorul cel mai oprit pe aeroport, cel mai controlat. Toată lumea se uita urât la el, din cauza numelui, religiei și pașaportului. De altfel și bagajele noastre erau controlate mai mult decât în orice aeroport normal, luate la puricat și așa mai departe. Noroc că mulți agenți de securitate erau fani ai baschetului și ne întrebau „Cu cine jucați, unde mergeți?” și erau drăguți. Am impresia că o dată i-au și trimis bagajul de-abia a doua zi lui Hagi. În seara respectivă, a împrumutat un echipament, a luat niște ghete de împrumut, noroc că toată lumea poartă, oarecum, numere similare și le-a găsit rapid. A făcut un antrenament în hainele și ghetele altcuiva. În permanență, stăteam câte o oră, o oră jumătate după el, stăteam pe internet, ne luam de mâncare.”

În sezonul 2014-2015, CSU Asesoft Ploiești a obținut acea calificare istorică în primele 32 de formații ale EuroCup, unde a avut oportunitatea de a evolua contra unor echipe precum Lokomotiv Kuban, Valencia Basket și SLUC Nancy.

*foto: eurocupbasketball.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!