Stiri Juniori U15 Feminin

Corona Brașov și Dinamo București trag cortina peste etapa a patra din Liga Națională

Corona Brașov și Dinamo București trag cortina peste etapa a patra din Liga Națională

Runda cu numărul patru din Liga Națională de Baschet Masculin ajunge la final luni, 16 octombrie, cu duelul dintre CSM Corona Brașov și CS Dinamo București. Întâlnirea din Sala Sporturilor „D.P. Colibași” va fi în direct pe Digisport și Prima Sport.

Nou-promovata din Brașov a obținut primul rezultat pozitiv în campionat pe parcursul acestei săptămâni, după ce s-a impus la Timișoara cu 85-81. Andrei Petică s-a aflat printre remarcații duelului din Banat cu cele 22 de puncte adunate, cifră pe lângă care a pus 3 recuperări și 2 assist-uri. În ceea ce-i privește pe ceilalți jucători, Armin Cane l-a secondat cu 19 puncte, iar Ousmane Barro și Brandon Anderson au fost în double digits la recuperări, respectiv pase decisive.

Dinamo a început perfect sezonul în LNBM și a ajuns la trei victorii în tot atâtea apariții, recentul rezultat pozitiv, 86-61 cu Laguna Sharks, reprezentând cel mai clar succes pentru alb-roșii în acest start de campionat. Andre Jones a devenit MVP-ul rundei a treia cu prestația sa formată din 27 de puncte și 4 recuperări, iar Andrei Mandache a fost din nou principalul autohton al dinamoviștilor cu cele 12 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive și 3 intercepții.

Diferența la capitolul mediei reușitelor ofensive între Brașov și Dinamo este de fix două puncte, alb-roșii fiind mai buni aici, dar și la nivelul eficienței, al recuperărilor sau în privința assist-urilor. CSM Corona a interceptat cele mai multe mingi în acest start de campionat, fiind singura formație cu peste 10 intercepții pe partidă.

În privința jucătorilor, Dinamo îi are în Top 10 pe Andre Jones (20.3 puncte, 58% de afară) sau Cortez Edwards (4.7 assist-uri), iar Andrei Mandache aduce un procentaj de 72% la două puncte. De partea nou-promovatei a ieșit în evidență la mai multe capitole Armin Cane, fundașul fiind liderul echipei la puncte (18.0), eficiență (+19.3 index), la procentajul liberelor bune (79%) și al aruncărilor precise din interiorul arcului de cerc (68%). Ousmane Barro (6.3 recuperări) și Brandon Anderson (8.5 assist-uri) au beneficiat de prestații bune, americanul fiind al doilea în ierarhia paselor decisive.

Cele două formații vor fi adversare în premieră într-un meci oficial. Brașovenii sunt la primul sezon în eșalonul de elită după înființarea clubului în vara anului 2022.

Meciul de la Brașov va fi în direct pe Digisport 3, Prima Sport 2 și FRB TV luni, 16 octombrie, începând cu ora 19.00.

*foto: Facebook Corona Brașov

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!