Stiri Juniori U15 Feminin

Cortez Edwards își va continua cariera la CS Dinamo București

Cortez Edwards își va continua cariera la CS Dinamo București

Conform paginii de Instagram „LNBM - Basketball news”, Cortez Edwards va rămâne în Liga Națională de Baschet Masculin și în stagiunea 2023-2024, transferându-se de la SCM U Craiova la CS Dinamo București. Astfel, americanul își va începe al 5-lea sezon ca jucător profesionist în alb și roșu.

Născut în Kissimmee, Florida, Edwards a petrecut patru ani în NCAA, la Southern Mississippi, unde a avut medii de 11.0 puncte, 5.0 recuperări, 2.9 pase decisive și 1.6 intercepții. Apoi, în 2019, jucătorul de 1.88 metri și-a început cariera peste Ocean, în Marea Britanie, la Worcester Wolves.

După un sezon, Edwards a plecat la Newcastle Eagles și, în stagiunea 2021-2022, a evoluat în Finlanda, la Nilan Bisons. În vara anului trecut, baschetbalistul în vârstă de 26 de ani a decis să vină în România și a semnat cu SCM U Craiova, formație alături de care a jucat în campionat, în Cupa României și în FIBA Europe Cup.

În aproape 50 de meciuri jucate în alb și albastru, Edwards a contabilizat 9.5 puncte, 4.6 pase decisive, 4.3 recuperări și 1.5 intercepții. Acesta a avut 26.4% de la distanță, 49% din interiorul semicercului și 69.6% de la linia de libere.

Așadar, Edwards își va continua cariera la CS Dinamo București, grupare ce a mai efectuat următoarele transferuri: Shaquillo Fritz, Andre Jones, Zarko Djuric, Petar Avlijas, David Antonescu și Alexandre-Christian Maticiuc.

De asemenea, Andrei Mandache, Ștefan Grasu, Sasha Son, David Pătru, Luca Alexandru și Alexandru Moroșanu au rămas în lotul pregătit de Sotiris Manolopoulos, Emmanouil Papamakarios și Paula Nica.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!