Stiri Juniori U15 Feminin

CS Dinamo București câștigă la Galați, după un final tensionat

CS Dinamo București câștigă la Galați, după un final tensionat

Astăzi, 30 septembrie, CSM Galați a primit vizita lui CS Dinamo București, într-un meci din etapa a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

CSM Galați: Marlon Ruffin, Andrei Calenic, Guga Patashuri, Marius Ciotlăuș, Jan Razdevsekk

CS Dinamo București: Andrei Mandache, Sean Evans, Cortez Edwards, Ștefan Grasu, Andre Jones

Primul coș al partidei a fost marcat de către gazde, însă apoi oaspeții au izbutit un parțial de 9-0 și au preluat conducerea. Cu toate acestea, sfertul inaugural a fost controlat de către echipa lui Florin Nini, grație unei prestații excelente a lui Ruffin, care a strâns patru triple. Johnson a jucat și el foarte bine, însă Jones și Edwards au făcut ca, după zece minute, diferența de pe tabelă să fie de o singură posesie: 23-21.

În primele patru minute ale actului secund, duelul a rămas echilibrat, însă apoi Patashuri, Johnson și Ruffin au dus scorul la 39-31, în timp ce elevii lui Sotiris Manolopoulos nu s-au regăsit. Shaquillo Fritz a dat semnalul revenirii și Mandache a contribuit cu cinci puncte, moment în care trupa lui s-a apropiat la un punct de adversari. În cele din urmă, la finalul primei reprize, scorul era 44 la 40 pentru CSM Galați.

După revenirea de la vestiare, gazdele nu și-au mai găsit inspirația în ofensivă și, mai bine de patru minute, nu au reușit să marcheze. Oaspeții au profitat de acest aspect și au realizat un parțial de 7-0 prin care au revenit la conducere. Gălățenii s-au trezit, însă, la timp și au preluat din nou inițiativa asupra jocului, beneficiind de prestații bune ale lui Ciotlăuș și Ionescu. În această perioadă, antrenorul dinamoviștilor a fost sancționat și cu o greșeală tehnică și, înaintea actului decisiv, CSM Galați conducea cu 59 la 56.

Ultimul sfert a început cu o triplă a lui Mandache, prin care Dinamo a restabilit egalitatea. Edwards și Fritz s-au remarcat și ei în ofensivă, însă Ionescu și Razdevsek au răspuns cu două triple, iar scorul a devenit 65-63. După câteva ratări la rând ale ambelor tabere, Grasu și-a trecut în cont un coș de la distanță și încă o liberă. Mandache și Edwards au dus scorul la 71-67, dar Razdevsek și Ruffin au răspuns imediat. Jones și Edwards au făcut din nou ca diferența de pe tabelă să fie de patru puncte (76-72), iar Nini a cerut imediat time-out. După reluarea jocului, Razdevsek a înjumătățit deficitul gazdelor, însă Mandache și-a arătat experiența și a răspuns cu o triplă. Dunărenii nu au renunțat la luptă, iar Ruffin a izbutit un and-one și Razdevsek a dat un coș de la distanță, spre bucuria fanilor prezenți în sală. Manolopoulos a solicitat un timp de odihnă și, după reluarea jocului, Edwards a pătruns și a înscris. La următoarea acțiune, Johnson a fost blocat de Evans. Mandache a înscris încă o dată, CSM Galați nu a mai punctat, iar CS Dinamo București s-a impus cu 83 la 80.

Toți titularii lui Dinamo au fost în double digits. Andrei Mandache a contribuit cu 21 de puncte și 7 recuperări, Cortez Edwards a adunat 16 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții, iar Andre Jones a stat cu 15 puncte și 9 recuperări.

Marlon Ruffin a terminat meciul cu 22 de puncte (4/7 de afară), Shakem Johnson a avut un double-double (12 puncte, 12 recuperări) și Jan Razdevsek a stat cu 12 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive.

În următoarea rundă, CS Dinamo București va primi vizita Lagunei Sharks, în timp ce CSM Galați se va deplasa pe terenul lui CSM Târgu Jiu.

*foto: Facebook Dinamo București Baschet

1 comentariu la aceasta stire:
  • bela57 :

    Bravo Dinamo !
    Dupa antrenamentul de efect cu Oradea, o victorie la Galati, ceva normal in liga noastra, nu ?

    cu 7 luni în urmă (01.10.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!