Stiri Juniori U15 Feminin

CS Dinamo București caută să obțină calificarea în playoff pe teren propriu

CS Dinamo București caută să obțină calificarea în playoff pe teren propriu

Marți, 4 aprilie, pe lângă duelul dintre CSO Voluntari și U-BT Cluj-Napoca, se va juca și meciul dintre CS Dinamo București și SCM U Craiova, tot o restanță, însă din etapa a 26-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Pentru formația gazdă, această partidă are o miză deosebită, elevii lui Sotiris Manolopoulos putând să își asigure prezența în playoff-ul LNBM cu o victorie. În acest moment, trupa din Capitală are un bilanț de șase victorii și zece înfrângeri, la fel ca SCM U Craiova, dar ar putea fi depășită de SCM Timișoara, care are avantajul duelurilor directe.

Așadar, CS Dinamo București are nevoie de un succes fie în meciul cu SCM U Craiova, fie în confruntarea cu CS Rapid București de vineri, 7 aprilie. Formația alb-roșie ar fi putut să își asigure prezența în playoff încă de sâmbătă, 1 aprilie, când a condus-o la 19 puncte pe CSU Sibiu. Jucătorii lui Tomas Rinkevicius au izbutit însă o revenire spectaculoasă și au câștigat cu 80 la 68.

Dinamo a avut patru jucători în double-figures: Vlad Moldoveanu (15 puncte, 4 recuperări), Jakub Wojciechowski (12 puncte, 7 recuperări), Andrei Mandache (11 puncte) și Darnell Edge (11 puncte, 4 recuperări).

De partea cealaltă, așa cum am menționat, și SCM U Craiova are un bilanț de 6-10, însă oltenii au avantaj în confruntările directe cu SCM Timișoara astfel că pot fi siguri de prezența în playoff.

Gruparea lui Vitaly Stepanovski a pierdut ultimele două partide din Liga Națională, fiind învinsă de SCM Timișoara (69-80) și de CSM Oradea (85-76). La Oradea, în deplasare, alb-albaștrii au evoluat bine, cu mult curaj, dar gazdele au gestionat mai bine finalul și și-au asigurat a 23-a victorie consecutivă în campionat.

Bogdan Țîbîrnă, cu 19 puncte, a fost cel mai bun marcator al craiovenilor, în timp ce Cortez Edwards a fost aproape de triple-double: 15 puncte, 8 recuperări, 7 pase decisive. De asemenea, Topias Palmi a strâns 13 puncte.

În tur, SCM U Craiova s-a impus fără probleme în fața lui CS Dinamo București, învingând la o diferență de 25 de puncte: 94-69. Palmi s-a remarcat cu 27 de puncte în acel joc, iar Edwards a adunat 13 pase decisive.

În schimb, Darnell Edge (21 de puncte, 5 pase decisive) și Donte Ingram (12 puncte) au fost cei mai buni marcatori ai oaspeților.

Din punct de vedere statistic, Dinamo stă mai bine la puncte (78.3 – 76.6), pase decisive (17.5 – 16.0), intercepții (7.0 – 5.6), capace (2.0 – 1.6) și eficiență (88.5 – 82.3). De asemenea, baschetbaliștii lui Manolopoulos au procentaje mai bune din interiorul semicercului (57.3% - 55.8%), de la distanță (34.1% - 31.9%) și de la linia de libere (88.5% - 82.3%).

Craiova are câștig de cauză doar la capitolul recuperărilor (32.0 – 32.3) și la cel al turnoverurilor (13.0 – 12.0).

Disputa dintre CS Dinamo București și SCM U Craiova va avea loc marți, 4 aprilie, la ora 19:45, și va putea fi urmărită, în direct, pe Digi Sport 3, Prima Sport 2 și pe FRB TV.

*foto: Ionuț Greere/Sportul Doljean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!