Stiri Juniori U15 Feminin

CS Dinamo București și U-BT Cluj-Napoca se întâlnesc pentru a doua oară în acest sezon

CS Dinamo București și U-BT Cluj-Napoca se întâlnesc pentru a doua oară în acest sezon

Sâmbătă, 21 octombrie, va fi o zi plină în baschetul românesc, având loc nu mai puțin de șapte meciuri din runda a 5-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Unul dintre ele se desfășoară în Sala Dinamo din Capitală, acolo unde trupa lui Sotiris Manolopoulos primește vizita campioanei en-titre, U-BT Cluj-Napoca.

Dinamo vine după prima înfrângere suferită în actuala stagiune a LNBM, rezultat consemnat pe terenul Coronei Brașov. Elevii lui Ionuț Bâscoveanu au rezistat în fața tripletului Andrei Mandache – Andre Jones – Cortez Edwards și s-au impus cu 74 la 67.

În urma acestui eșec, gruparea din București are un bilanț de 3-1 și se află pe prima poziție în grupa A. Locul secund este ocupat de U-Banca Transilvania, care are trei victorii în campionat și două în Cupa României, fiind neînvinsă pe plan intern.

Până la mijlocul acestei săptămâni, ardelenii nu suferiseră nicio înfrângere nici pe plan european. Însă, marți, 17 octombrie, echipa lui Mihai Silvășan a cedat pe terenul lui JL Bourg, scor 92-88, în ciuda unei reveniri spectaculoase în a doua repriză.

Cele două adversare de sâmbătă s-au mai întâlnit o dată în acest sezon, într-un meci disputat acum mai bine de o lună, în Cupa României. Confruntarea din Oradea Arena a fost câștigată de alb-negri cu scorul de 88 la 65, la capătul unui joc dominant al clujenilor.

Liderii învingătoarei au fost Jarell Eddie (17 puncte, 5 recuperări), Karel Guzman (12 puncte), Emanuel Cățe (11 puncte, 6 recuperări) și Bryce Jones (11 puncte, 4 pase decisive). De partea cealaltă, s-au remarcat David Pătru (14 puncte), Sean Evans (12 puncte, 4 recuperări), Alexandre Maticiuc (11 puncte, 3 recuperări) și Cortez Edwards (11 puncte, 5 pase decisive).

Trebuie menționat că, în acel duel, Dinamo București nu a beneficiat de serviciile lui Zarko Djuric și Shaquillo Fritz. De asemenea, la acea vreme, U-BT Cluj-Napoca nu îl transferase încă pe Adam Mokoka.

Ambele grupări s-au confruntat cu accidentări în ultima perioadă. Sean Evans, care împlinește astăzi 35 de ani, nu a jucat în partida cu CSM Corona Brașov, în timp ce Mareks Mejeris nu a evoluat în ultimele două meciuri ale „studenților”, cel cu SCM Timișoara și cel cu JL Bourg. Rămâne de văzut dacă cei doi vor fi pe teren în disputa din Sala Dinamo.

Așa cum am menționat anterior, Dinamo București se bazează foarte mult pe jocul lui Mandache, Edwards și Jones, acestea fiind principalele arme ofensive ale alb-roșiilor. În schimb, pe plan intern, Cățe a fost liderul lui U-BT, acesta având medii de 14.7 puncte, 8.0 recuperări și 3.0 pase decisive.

Confruntarea dintre cele două formații va începe la ora 18:00 și va putea fi urmărită doar pe FRB TV.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!