Stiri Juniori U15 Feminin

CS Vâlcea trece de liderul Conferinței B din Liga Națională de Baschet Masculin

CS Vâlcea trece de liderul Conferinței B din Liga Națională de Baschet Masculin

Un duel extrem de echilibrat a avut loc în Sala Traian între CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea și FC Argeș Pitești, în etapa a 12-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Nou-promovata s-a impus sâmbătă, 9 decembrie, cu 73-69 și a întrerupt seria de șase victorii la rând în care s-au aflat piteștenii.

Vâlcea: Isaiah Williams, Radu Vîrnă, Stephaun Branch, Vladislav Șolopa, Peter Olisemeka

FC Argeș: Raijon Kelly, Tudor Fometescu, Alin Andrieș, Bryce Douvier, Nikola Jevtovic

Piteștenii au răspuns cu șapte puncte la rând după ce Vâlcea a deschis scorul prin tripla Williams, iar apoi Olisemeka a egalat situația la 7. Bezbradica a contribuit pentru trecerea gazdelor din nou la conducere, însă după câteva atacuri FC Argeș a ajuns la 11-12 și de acolo s-a mers cap la cap pentru restul perioadei rămase din sfertul inaugural. Trupa din Zăvoi a trecut la două posesii în față pe finalul actului, după liberele lui Vlad, și tabela a indicat 20-16.

Run-ul vâlcenilor a continuat și Allen a reușit să marcheze primul pentru FC Argeș în cel de-al doilea sfert, de la linia liberelor pentru 22-18. În scurt timp formația viola a restabilit egalitatea și Hristu Șapera a cerut time-out, iar peste câteva minute a venit rândul omologului său să facă asta la 27-26. FC Argeș a reușit să întoarcă situația cu cinci puncte la rând și Williams a răspuns cu un coș de la distanță la jumătatea actului, în timp ce Rotaru și-a împărțit perechea de libere. Ofensivele celor două cluburi au scârțâit pe destule posesii, Smith fiind trimis la linia de fault pentru 31-35 și în perioada rămasă până la pauză ecartul nu a devenit mai mare de șase puncte, iar coșul lui Olisemeka pe sirenă a stabilit scorul după 20 de minute: 33-37.

CS Vâlcea a egalat printr-un început mai eficient de sfert trei (39-39) și cu liberele lui Paunovic a întors situația de pe tabelă. Formațiile s-au succedat la conducere pe următoarele atacuri și Fometescu a putut să scuture plasa de la distanță pentru 46-49, după care Raijon Kelly a beneficiat de o liberă suplimentară, dar a ratat-o și Vâlcea a marcat prin Olisemeka. Piteștenii s-au desprins la șase puncte spre finalul acestui act și au închis perioada cu 51-55.

Tripla lui Jevtovic a deschis sfertul decisiv și Smith a dus situația de pe tabelă la 51-60, moment în care amfitrionii au cerut time-out. Vâlcea a replicat bine și a adunat șapte puncte la rând, liberele lui Vlad fiind precise pentru 58-60, situație în urma căreia Smith a înscris în ultima secundă de atac. Recuperările ofensive în unele situații importante au contribuit la noi șanse pentru FC Argeș, dar scorul a devenit egal la 64 printr-o nouă reușită a lui Vlad, iar Vîrnă a dus gazdele în avantaj la 67-66. Următoarele puncte au venit din partea lui Branch și Allen, americanul Piteștiului fiind cel care a oprit perioada de patru minute fără coș marcat pentru alb-violeți, iar Vîrnă și același Allen au avut de executat aruncări libere. Fundașul piteștenilor a ratat cea de-a doua încercare și CS Vâlcea s-a impus într-un final cu 73-69.

Peter Olisemeka a ieșit în evidență cu 13 puncte, 18 recuperări și 3 pase decisive pentru vâlceni, iar următorii jucători în double digits au fost George Alexandru Vlad (12 puncte, 5 recuperări), Isaiah Williams (11 puncte) și Nemanja Bezbradica (10 puncte, 3 recuperări).

Naje Smith a răspuns cu 20 de puncte, 5 recuperări, 8/8 din acțiune și 4/4 la libere, în timp ce Bryce Douvier și Nikola Jevtovic au adunat 13, respectiv 12 puncte. Sârbul a avut și 12 recuperări, fiind astfel în double-double pentru oaspeți.

FC Argeș (9-2 bilanț) are în față derby-ul Conferinței B cu CSM Oradea, pe teren propriu. De partea cealaltă, CS Vâlcea (4-6) va juca în fieful celor de la CSM Constanța.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!