Stiri Juniori U15 Feminin

CSM Constanța își joacă la Pitești una din ultimele șanse de a rămâne în cursa pentru playoff

CSM Constanța își joacă la Pitești una din ultimele șanse de a rămâne în cursa pentru playoff

Sâmbătă, 25 martie, Pitești Arena va găzdui două meciuri din Liga Națională de Baschet Masculin. Mai întâi, la 16:30, CS Rapid București va primi vizita lui CSM CSU Oradea și apoi, la 19:45, FC Argeș Basketball se va duela cu CSM Constanța.

Duelul dintre alb-violeți și alb-albaștri are o miză foarte importantă, deoarece FC Argeș Basketball are un bilanț de 5-9, iar CSM Constanța are 3-11. În cazul unui succes al oaspeților, aceștia pot spera în continuare la calificarea în playoff, în timp ce, dacă se impun gazdele, situația se complică foarte tare pentru constănțeni și se ușurează pentru piteșteni.

În tur, într-un meci disputat chiar înainte de Final 8-ul Cupei României, elevii lui Milan Mitrovic au izbutit să se impună cu scorul de 90 la 84. Liderii învingătoarei, în acea confruntare, au fost Josh Cunningham (17 puncte) și Nikola Jevtovic (16 puncte). În schimb, din tabăra lui Alexandru Olteanu, Egidijus Mockevicius și Vytenis Cizauskas și-au trecut în cont câte 18 puncte.

De la acea partidă, FC Argeș Basketball a mai jucat încă patru meciuri în campionat, câștigând două (82-74 vs. Dinamo București, 72-56 vs. SCM Timișoara) și pierzând două (87-79 vs. CSO Voluntari, 84-69 vs. CSM Oradea).

În ultima etapă, disputată la mijlocul acestei săptămâni, argeșenii au fost învinși la 15 puncte de către CSM Oradea (84-69), după un joc controlat de către elevii lui Cristian Achim.

De partea cealaltă, CSM Constanța are o singură victorie în Top 10, obținută chiar în prima etapă din această fază, pe teren propriu, contra lui SCM U Craiova. După acel joc, „marinarii” au pierdut cu FC Argeș Basketball, CS Rapid București, U-BT Cluj-Napoca, CSU Sibiu și SCM U Craiova.

În urmă cu două zile, în 22 martie, constănțenii au fost învinși de craioveni cu scorul de 89 la 79, într-un meci în care Topias Palmi a înscris 28 de puncte. Liderul Constanței a fost Mockevicius, cu 20 de puncte și 9 recuperări.

Din punct de vedere statistic, FC Argeș Basketball stă mai bine la intercepții (7.9 – 5.7), capace (2.4 – 1.0), turnoveruri (12.1 – 16.6) și la procentajul aruncărilor libere (75.8% - 73.1%).

În schimb, CSM Constanța adună mai multe puncte (80.0 – 80.6), recuperări (35.1 – 37.2) și pase decisive (16.0 – 17.3), este mai eficientă (89.9 – 90.2) și aruncă mai bine atât din interiorul semicercului (53.8% - 55.3%), cât și de la distanță (30.9% - 39.7%).

Principalele arme ale gazdelor sunt Bruce Massey, Mihai Măciucă și Nikola Jevtovic, în timp ce liderii oaspeților sunt Nate Johnson, Vytenis Cizauskas și Egidijus Mockevicius.

Confruntarea dintre FC Argeș Basketball și CSM Constanța are loc sâmbătă, 25 martie, la ora 19:45 și va putea fi urmărită, în direct, pe Prima Sport 5 și FRB TV. Pentru meciul din Pitești Arena nu s-a mai găsit loc, în direct, în grila Digi Sport, partida putând fi văzută, în premieră, de la ora 23:00, pe Digi Sport 4.

*foto: Facebook – FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!