Stiri Juniori U15 Feminin

CSM Corona Brașov obține a doua victorie consecutivă în campionat

CSM Corona Brașov obține a doua victorie consecutivă în campionat

Etapa a patra a Ligii Naționale de Baschet Masculin s-a încheiat cu duelul dintre CSM Corona Brașov și CS Dinamo București, desfășurat în Sala D.P. Colibași din orașul de sub Tâmpa. Gazdele au avut nu mai puțin de 21 de recuperări ofensive și, profitând de acest aspect, au câștigat cu 74 la 67.

CSM Corona Brașov: Andrei Petică, Ousmane Barro, CJ Williams, Andrei Oinaru, Brandon Anderson

CS Dinamo București: Cortez Edwards, Ștefan Grasu, Andre Jones, Shaquillo Fritz, Andrei Mandache

Primele puncte ale celor două tabere au fost marcate de veteranii Mandache și Barro, după care au urmat două coșuri ale lui Edwards și Petică. Mandache, Edwards și Jones au continuat să conducă ofensiva oaspeților, însă gazdele au răspuns prin Barro, Petică și Williams, iar confruntarea a rămas echilibrată. Drept consecință, la finalul actului inaugural, scorul era 21 la 20 pentru Corona, după un coș izbutit în ultima secundă de Victor Petrescu.

Quattarius Wilson și-a dominat adversarii în primele minute ale sfertului al doilea, marcând șase puncte, iar Sotiris Manolopoulos s-a văzut nevoit să ceară imediat un timp de odihnă. Indicațiile sale au dat roade, iar elevii săi au reușit un parțial de 8-2, după coșuri înscrise de Edwards, Jones și Mandache. Au urmat patru turnover-uri ale alb-roșilor, iar Petică a profitat de aceste greșeli, trecându-și în cont încă șase puncte. Ca urmare, finalul primei reprize le-a aparținut galben-albaștrilor, care au intrat la vestiare cu un avantaj de trei posesii: 44-37.

Dinamo a început excelent partea secundă a meciului, realizând un parțial de 8-0, după două acțiuni finalizate de Edwards și o triplă a lui Mandache. Ionuț Bâscoveanu a solicitat un time-out, însă adversarii au marcat încă o dată, prin Ștefan Grasu. Petică a răspuns de la mare distanță, însă Jones și-a trecut în cont trei libere și apoi același Grasu a dus scorul la 52-47. Gray și Barro au evoluat foarte bine și au făcut ca jocul să rămână echilibrat astfel că, înaintea actului decisiv, diferența era de două puncte în favoarea bucureștenilor: 57-55.

Încleștarea a devenit extrem de disputată, cele două tabere mergând cap la cap în ultima secvență. Dinamo a comis o serie de greșeli, însă Corona nu a reușit să le fructifice pe toate, iar scorul a rămas echilibrat. Cu puțin peste 150 de secunde rămase din meci, Petică a înscris pe contraatac, iar scorul a devenit 68 la 64. Oaspeții nu au mai găsit soluții bune în ofensivă, încercând foarte mult să marcheze de la mare distanță și, de asemenea, au fost dominați și la capitolul recuperărilor. Așadar, CSM Corona Brașov s-a impus cu 74 la 67 și și-a asigurat a doua victorie consecutivă în campionat.

Liderii învingătoarei au fost Andrei Petică (19 puncte, 4 recuperări), Ousmane Barro (15 puncte, 10 recuperări, 2 pase decisive) și Juwan Gray (10 puncte, 6 recuperări).

De partea cealaltă, s-au remarcat Andre Jones (18 puncte, 7 recuperări), Cortez Edwards (18 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive) și Andrei Mandache (15 puncte, 5 recuperări).

Datorită acestui rezultat, gazdele ajung la un bilanț de 2-2, în timp ce oaspeții au trei victorii și o înfrângere în grupa A a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

În etapa următoare, CSM Corona Brașov se va deplasa pe terenul lui CSM Târgu Jiu, în timp ce CS Dinamo București va primi vizita lui U-BT Cluj-Napoca.

*foto: Facebook – Corona Brașov

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!