Stiri Juniori U15 Feminin

CSM Galați, în fața primei reprezentații pe teren propriu

CSM Galați, în fața primei reprezentații pe teren propriu

Cel de-al treilea meci al zilei de sâmbătă (30.09) din Liga Națională de Baschet Masculin le pune față în față pe CSM Galați și Dinamo București. Dunărenii vor juca în premieră acasă în acest sezon.

După ce au părăsit Cupa României, Dinamo și CSM Galați au debutat în urmă cu o săptămână în LNBM. Bucureștenii au putut să câștige în arena proprie cu 78-65 în fața lui CSM Târgu Jiu, în timp ce dunărenii s-au văzut învinși la Timișoara în meciul care a deschis campionatul, 81-85 după un duel echilibrat.

În faza inaugurală a sezonului trecut s-au întâlnit ultima dată CSM Galați și Dinamo. În acele meciuri, formația din Capitală a avut câștig de cauză cu 86-83 acasă și cu 82-78 în deplasare. Ulterior, dinamoviștii au prins un loc în Top 10, iar CSM Galați a continuat stagiunea în grupa 11-18.

Prestația din prima etapă a dus-o pe Dinamo într-o egalitate în trei în privința punctelor marcate, CSM Galați fiind peste adversara de sâmbătă în ciuda înfrângerii de la Timișoara. Echipa lui Florin Nini a stat cel mai bine la recuperări (49) și assist-uri (25) în prima etapă, iar Dinamo a răspuns cu procentaje foarte bune la două puncte (62%) și la libere (90%).

Marlon Ruffin a ieșit în evidență în runda inaugurală a Ligii Naționale cu cele 23 de puncte la Timișoara. Jucătorul adus în această vară la Galați s-a aflat la egalitate la acest capitol cu Quatarrius Wilson de la CSM Corona Brașov, aproape de aceștia fiind Andrei Mandache, cu 20 de puncte pentru Dinamo. Liderii celor la recuperări din taberele celor două echipe care urmează să se întâlnească la Galați au fost Marius Ciotlăuș (13) și Sean Evans (6), iar Jan Razdevsek și Cortez Edwards au contribuit cu 8, respectiv 6 pase decisive.

Bucureștenii țintesc a 5-a victorie consecutivă în fața lui CSM Galați cu ocazia întâlnirii din runda a doua a Ligii Naționale. Ultima dată când Dinamo a pierdut în fața dunărenilor a fost pe 6 mai 2021, cu 76-85.

Jocul din Sala „Dunărea” va avea loc sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 18.30 și va putea fi urmărit pe FRB TV.

*foto: Facebook CSM Ploiești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!