Stiri Juniori U15 Feminin

CSM Oradea trece de Dinamo București, scor 105-55

Adrian Micinic

Adrian Micinic
12.01.2013

105-55

15-1 Fișa meciului 0-16

CSM Oradea a învins pe Dinamo București, scor 105-55, într-un meci contând pentru etapa a 17-a în sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2012/13.

CSM Oradea a început partida cu fomula Franklin, Dillon, Maric, Pesic și Lazar. În schimb, Dinamo a trimis urmptorul cvintet pe parchet: Țelinoiu, Filip, Ioan, Pîrlog, Neguț.

Primele puncte ale meciului vine pe mâna lui Pesic, dar Țelinoiu aduce avantajul de partea oaspeților, cu o aruncare de la distanță. Dan Ioan aruncă de la mai bine de zece metri distanță pe expirarea timpului de atac și DInamo conduce cu 6-5, iar oaspeții schimbă pivoții. Oradea răspunde prin Laci Lazar, care marchează atât de la linia de pedeapsă cât și din spatele semicercului. Urmează Dillon, pe recuperare și apoi din spatel semicercului. Leo Filip mai aduce două puncte la expirarea timpului de atac. Gazdele izbutesc o fază de mare spectacol pe contraatac, Franklin și Pesic pasând cu Lazar la finalizare.
După un timp de odihnă scolitiat de oaspeți Franklin îl lansează pe Pesic pe contraatac la capătul căruia se consemnează primul ecart de zece puncte. Franklin înscrie de trei puncte, iar apoi Dillon prin slam dunk. Pesic pătrunde și finalizează mărind diferența la 20 de puncte. Urmează primul fault comis de gazde, iar Achim îl trimite pe Andrei Ciordaș în teren, în minutul al 7-lea. Dan Ioan întrerupe parțialul de 16-0 cu o reușită de sus. Același jucător marchează apoi și de la mare distanță. Pe ofensiva gazdelor mingea ajunge foarte ușor în spațiul de trei secunde, acolo unde bihorenii au punctat cu lejeritate. Sfertul inaugural se încheie cu liberele lui Laci Lazar, la scorul de 37-15. 

Maric înscrie de la mare distanță în debutul sfertului al doilea, unul pe care gazdele îl încep cu Lupusavei, Pașca, Stefanovic și Țibîrnă pe parchet. Urmează o nouă triplă în tranziție, semnată Pașca. Petică răspunde cu o reușită de același gen. Apoi Țibîrnă înscrie din pasa lui Stefanovic. Gazdele coninuă să ducă combinațiile până sub coșul advers și astfel scorul devine 48-17, în minutul 14, pentru prima diferență de 30 lungimi. Între timp la gazde intră și Horia Hora.
Dan Ioan înscrie din nou și trece de borna 10 la capitolul puncte marcate. Iureșul bihorenilor se potolește pe la jumătatea secvenței a doua, pe fondul retragerii tuturor principalilor jucători de creație din echipa gazdă. După un timp de odihnă cerut de către Nicolae Toader, formația vizitatoare marchează de la mare distanță prin Ciprian Țelinoiu. Ciprian Mihai transformă de la semidistanță. Repriza se termină cu scorul de 56-26 în favoarea lui CSM Oradea.

Oradea începe repriza a doua cu Franklin, Dillon, Pașca, Pesic și Lazar. În schimb, vizitatorii au intrat pe parchet cu Mihail, Filip, Ioan, Pirlog și Șipoș. Gazdele marchează de trei ori din acțiune în primele două minute ale reprizei a doua și avantajul crește la 36 de puncte, motiv pentru Toader să ceară timp de odihnă. Oaspeții marchează de la mare distanță pein același Dan Ioan, pentru primele puncte ale reprizei secunde. Filip punctează pe contraatac. Gazdele punctează prin Laci Lazar, iar apoi prin Pesic. Dillon își face apariția la ambele capete ale terenului și apoi ăl servește pe Ciordaș care înscrie prin slam dunk în trafic. Diferența crește la peste 40 de puncte, jucătorii formației orădene fiind dispuși la faze de spectacol. Scorul devine 79-33 în penultimul minut al secvenței, moment în care oaspeții folosesc al doilea timeout în partea a doua a jocului. Ambele formații marchează din acțiune, iar Ciordaș aduce două puncte, iar Franklin îi ridică mingea lui Lazar pentru două puncte și diferența crește la 50 de puncte, scor 85-35 cu zece minute înainte de final.

Pesic și Franklin sunt retrași pe bancă, dar în teren apar Maric și Lupusavei. Primul coș al secvenței este semnat de Horia Hora, autor al unei reușite de la distanță. Țibîrnă îl bolchează pe Petică, dar Șipoș aduce primele puncte ale oaspeților. Lupusavei transformă de la mare distanță și devine al 11 jucător cae punctează pentru CSM Oradea în acest meci din totatul de 11 jucători folosiți, în condițiile în care Sasha Topcov nu a fost trimis pe parchet, preferați fiind cei doi pivoți autohtoni. Oradea termină partida cu Lazar și Țibîrnă pe parchet, alături de Hora, Lupusavei și Ciordaș. Bădulescu transformă de la mare distanță pentru Dinamo, dar Țibîrnă răspunde cu aceeași monedă. Partida se sfârșește cu scorul de 105-55.  

2 comentarii la aceasta stire:
  • weslei :

    moldovean
    ce zici ne da voie dna lupusavei sa ne bucuram Ai grija sa nu cumva sa mai critici jocul prost facut de /falanga sarba/.S -A Demonstrat inca odata ca trebuie jucati si jucatori romani de pe banca lui csm Neintilnim in play-off

    cu 11 ani în urmă (12.01.2013) Raspunde
  • CSM CSU Oradea andreicovici :

    Felicitari Oradea!
    Felicitari CSM Oradea pt spectacol!

    cu 11 ani în urmă (12.01.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!