Stiri Juniori U15 Feminin

CSU Sibiu primește vizita lui Dinamo într-un duel cu implicații în lupta pentru play-off

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
01.04.2023

CSU Sibiu primește vizita lui Dinamo într-un duel cu implicații în lupta pentru play-off

BC CSU Sibiu primește vizita celor de la Dinamo București în penultimul joc din Top 10. Confruntarea din Sala Sporturilor Transilvania este programată sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 19:00.

Ardelenii au avut parte de un start excelent în faza a doua a campionatului. Elevii lui Tomas Rinkevicius au câștigat primele două jocuri, 95-63 cu SCM Timișoara și 74-73 cu CSO Voluntari, datorită unui coș înscris la ultima fază de Roberts Blumbergs.

Prima înfrângere din Top 10 a venit în duelul cu CSM Oradea, echipă care nu a mai pierdut de 22 de etape în campionat. Chiar și în ciuda acestor circumstanțe, vulturii au luptat până în ultimele secunde, dar au cedat cu 81-80, după slam dunk-ul reușit de Donatas Tarolis la ultima posesie. După acest meci, gruparea de pe malul Cibinului a bifat alte două victorii și a încheiat turul cu patru victorii din cinci jocuri.

Lucrurile au mers în jos din acel moment, iar după etapa de la mijlocul acestei săptămâni, CSU Sibiu a ajuns la trei înfrângeri consecutive și un bilanț de 6-10, coborând pe locul șase pentru moment. CSM Oradea a fost călăul vulturilor, la capătul unui meci încheiat cu scorul de 91-70.

De partea cealaltă, Dinamo București pare că își intră în formă într-un moment oportun pentru lupta la un loc de play-off. Alb-roșii au ajuns la două victorii în ultimele trei etape. Ambele au venit la peste 20 de puncte, pe teren propriu: 89-68 cu FC Argeș, respectiv 99-79 cu Rapid București.

Între aceste jocuri, Dinamo București a fost învinsă de U-BT Cluj-Napoca în BTarena. Campioana României s-a impus cu 89-67 în meciul de pe teren propriu, în ciuda faptului că alb-roșii au venit și la o posesie în sfertul al patrulea.

Gruparea din Capitală a avut parte de un start dezastruos în Top 10 și a legat patru înfrângeri la rând. Dinamoviștii și-au revenit și au ajuns la un bilanț de 6-9, având un meci restant, împotriva celor de la SCM U Craiova. Această creștere de formă se datorează în bună măsură și rezolvarea unor probleme medicale din cadrul echipei.

În confruntarea din tur dintre cele două echipe, disputată în Arena de Baschet, în București, BC CSU Sibiu a câștigat cu 84-67, într-un meci în care Gaston Whelan a înscris 20 de puncte.

Roberts Blumbergs este în continuare cel mai bun marcator al echipei sibiene, cu o medie de 16.4 puncte. Monyea Pratt este lider la recuperări, cu 7.2 pe meci, iar Gaston Whelan este cel mai bun pasator, cu 5.7 assist-uri pe meci.

De partea cealaltă, Vlad Moldoveanu este liderul lui Dinamo București în această stagiune. El este atât cel mai bun marcator, cât și cel mai bun recuperator al echipei, cu medii de 13, respectiv 5.1 la aceste capitole. Andrei Mandache este principalul playmaker al formației din Ștefan cel Mare, cu 3.6 assist-uri pe meci.

Confruntarea dintre CSU Sibiu și Dinamo București are loc sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 19:00 și poate fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: Facebook/BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!