Stiri Juniori U15 Feminin

CSU Sibiu revine de la -19 și câștigă disputa de pe teren propriu cu Dinamo București

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
01.04.2023

CSU Sibiu revine de la -19 și câștigă disputa de pe teren propriu cu Dinamo București

CSU Sibiu a obținut o victorie imensă în fața lui Dinamo București. Ardelenii au revenit de la -19 într-un meci de pe teren propriu și s-au impus în cele din urmă cu scorul de 80-68. Gruparea de pe malul Cibinului ajunge la un bilanț de 7-10, în timp ce adversarii lor au șase victorii și zece eșecuri.

BC CSU Sibiu: Mirel Dragoste, Gaston Whelan, Monyea Pratt, Roberts Blumbergs, Rareș Uță

Dinamo București: Andrei Mandache, Malcolm Griffin, Donte Ingram, Ștefan Grasu, Jakub Wojciechowski

Partida a debutat cu câte o triplă de ambele părți, marcatorii fiind Blumbergs și Mandache. Wojciechowski a dus scorul la 3-7 cu patru puncte la rând. Pratt și Dragoste au fost cei care au restabilit egalitatea. Grasu a oprit run-ul gazdelor, înainte ca Uță să ducă scorul la 9-9 cu un slam-dunk. Mandache a marcat apoi o nouă triplă. Dinamo s-a distanțat la două posesii, 13-18, după un coș de sus al lui Ingram. Manchon a redus ecartul cu a doua triplă a sibienilor, dar Mandache a punctat imediat prin același procedeu. După primul sfert, Dinamo conducea cu 16-23.

Addison și Edge au dus pentru prima oară avansul câinilor roșii în double-digits, la 16-27. Manchon a întrerupt momentul bun al adversarilor, dar Addison a venit imediat cu alte patru puncte la rând și a dat startul unui run de 10-0 al echipei sale, după care tabela indica 20-39. Whelan a replicat cu șase puncte la rând, iar Blumbergs cu un alley-oop făcea ca diferența să devină de 10 puncte. Moldoveanu a dus scorul la 29-42 cu o nouă triplă a oaspeților. Blumbergs a marcat șase puncte în finalul de sfert, iar la pauza mare, gruparea de pe malul Cibinului era condusă cu 35-42.

Blumbergs cu o triplă și Whelan cu un lay-up aduceau diferența la o singură posesie în debutul părții secunde. Moldoveanu a răspuns de la semi-distanță (40-44). Barro a finalizat un alley-oop, înaintea unei triple înscrise de Wojciechowski. Polonezul a dus scorul la 44-49, înainte ca ardelenii să revină la conducere după șapte puncte consecutive. Blumbergs a majorat avansul cu un nou stop-șut de trei puncte. Tot el a făcut ca tabela să indice 56-50. Înaintea ultimului act, gazdele conduceau cu 59-52, datorită triplei lui Gavriloaia.

Mandache a redus rapid din diferență cu un lay-up în tranziție. Uță a răspuns cu o reușită similară. Edge a marcat apoi cu un stop-șut de la semi-distanță. Moldoveanu a înscris o triplă pe sirenă prin care scorul devenea 61-59. Gazdele au replicat cu un run de 7-0 și au forțat un timeout al lui Manolopoulos. Whelan a dus scorul la 70-59 printr-o reușită în tranziție. Run-ul gazdelor a condus la o diferență de 15 puncte, înaintea unei triple a lui Edge. Alb-roșii nu s-au regăsit pe final și în cele din urmă au cedat cu 80-68.

Roberts Blumbergs a fost din nou omul meciului pentru Sibiu și a totalizat 31 de puncte și 6 recuperări. Gaston Whelan a fost și el excelent și a avut 20 de puncte și 10 assist-uri. Vlad Moldoveanu a fost cel mai bun jucător din tabăra adversă, terminând cu 15 puncte și 4 recuperări.

În ultima etapă din Top 10, BC CSU Sibiu joacă pe terenul lui CSM Constanța. Dinamo București mai are o restanță, acasă cu Craiova și încheie faza a doua de campionat cu un meci în deplasare cu Rapid București.

*foto: Facebook/BC CSU Sibiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • Pop Dorel :

    Bravo Sibiu!!!
    Câinii au fost transformați în pisicuțe (miau)😹

    cu 1 an în urmă (01.04.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!