Stiri Juniori U15 Feminin

Dan Dacian București, locul secund în Superfinala EYBL U15

Dan Dacian București, locul secund în Superfinala EYBL U15

Dan Dacian București s-a clasat pe poziția a doua în Superfinala European Youth Basketball League, ediția 2021-2022, ajungând până în finala competiției care s-a jucat în Finlanda. Meciurile au avut loc la Kaarina în perioada 5-8 mai.

Campionii României la categoria U15 Masculin au adunat victorii pe linie în primele două zile în care au evoluat, trei meciuri fiind câștigate la o diferență de cel mult două posesii. „Lupii dacici” au trecut pe rând de BS Tartu (Estonia), BS Cesis (Letonia), Taurage BS (Lituania) și DSN (Letonia), cu adversaul din urmă reușind să marcheze coșul victoriei cu șapte secunde înainte de final.

În finala competiției, reprezentanta României s-a întâlnit cu Vodno Skopje Partizan, duminică (08.05). Bucureștenii au oferit o replică excelentă și au condus cu cel mult 15 puncte, înaintea ultimul sfert fiind în avantaj, 60-59. Adversarii au întors situația de pe tabelă și au câștigat cu 82-74. Românii au pierdut cu Vodno Skopje Partizan și în ultimul meci din playoff-ul EYBL U15.

Trei jucători au fost în double-double de la bucureșteni, respectiv Tudor Pîrvu (22 de puncte, 13 recuperări), Șerban Matea (14 puncte, 12 recuperări) și Petru Voiculescu (10 puncte, 21 de recuperări). Nikola Janicich a contribuit cu 28 de puncte și 13 recuperări pentru Vodno Skopje Partizan.

Rezultatele bucureștenilor în Superfinala EYBL U15:

  • Vineri, 6 mai – 59-56 vs. BS Tartu
  • Vineri, 6 mai – 62-58 vs. BS Cesis
  • Sâmbătă, 7 mai – 98-83 vs. Taurage BS
  • Sâmbătă, 7 mai – 66-65 vs. DSN
  • Duminică, 8 mai – 74-82 vs. Vodno Skopje Partizan

Lotul pe care s-a bazat antrenorul Andrei Beațu a fost format din: Alexian Năsui, Petru Voiculescu, Luca Păuna, Șerban Enescu, Luca Petre, Andrei Dinu, Alexandru Ghenciu, Șerban Matea, Andrei Ion, Tudor Pîrvu, Mihail Zamfir-Dănciulescu, Vladimir Duicu Tudor și Alexandru Mitrescu.

Prin clasarea pe poziția a doua, „lupii dacici” au obținut cea mai bună performanță a formațiilor românești în întreaga istorie a participărilor în întrecerile EYBL.

*foto: DEAC Kosárlabda

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    2007
    De departe cea mai talentată generație la nivel național din tot ce am văzut în ultima perioadă. Dacă vor munci bine în continuare, mulți ar trebui să ajungă baschetbaliști.

    cu 1 an în urmă (09.05.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!