Stiri Juniori U15 Feminin

Derby-ul dintre Rapid și Dinamo trage cortina peste etapa a șasea a Ligii Naționale

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
29.10.2023

Derby-ul dintre Rapid și Dinamo trage cortina peste etapa a șasea a Ligii Naționale

Etapa a șasea din Liga Națională de Baschet Masculin va lua sfârșit luni, 30 octombrie, cu un meci extrem de interesant din Sala Sporturilor din Giulești. Într-un derby al Capitalei, Rapid București primește vizita celor de la Dinamo București, începând cu ora 19:00.

Giuleștenii au parte de un start foarte bun de sezon. Aceștia au pornit cu dreptul, obținând pentru al doilea an la rând calificarea în Final Eight-ul Cupei României. Rapid a terminat pe primul loc o grupă cu FC Argeș și CSM Târgu Jiu, având victorii pe linie.

A urmat apoi debutul în campionat, care a consemnat un succes cu 75-68 în fața Coronei Brașov. O rundă mai târziu, feroviarii s-au duelat cu campioana en-titre, cu care au luptat de la egal la egal preț de trei sferturi, înainte să înscrie doar șase puncte în ultimul sfert și să cedeze cu 79-56. De la acel eșec, alb-vișiniii au bifat alte două victorii în campionat, ambele în prelungiri: 89-83 cu Voluntari și 100-97 cu SCM Timișoara.

În acest timp, Rapid a evoluat și în calificările pentru grupele FIBA Europe Cup. Elevii lui Tudor Costescu au dat speranțe că pot ajunge în sezonul regulat al competiției, trecând de Rabotnicki și Groningen în primele două runde, dar au cedat categoric în meciul decisiv, cu Sabah Baku, pentru a rata biletele pentru prezența în cupele europene.

Sayeed Pridgett este printre cei mai în formă jucători din campionat și totodată MVP-ul rapidiștilor în startul de sezon, cu medii de 21.5 puncte și 5 pase decisive pe meci, capitole la care este lider în această tabără. La recuperări, primul este Toarlyn Fitzpatrick, care stă cu 8.5 pe meci.

De cealaltă parte, rivala feroviarilor a avut parte de un start diametral opus de sezon, suferind două eșecuri categorice în Cupa României. Câinii au pierdut cu 65-88 în fața lui U-BT Cluj-Napoca și un uluitor 39-121 în fața celor de la CSM Oradea, dispunând de o rotație scurtă din cauza accidentărilor.

Echipa s-a redresat la începutul Ligii Naționale, trecând de CSM Târgu Jiu cu scorul de 78-65 în prima etapă. A urmat un succes pe terenul celor de la CSM Galați, cu 80-83, pentru ca mai apoi elevii lui Sotiris Manolopoulos să bifeze și a treia victorie la rând, 61-86 cu Laguna București.

Seria de victorii a fost întreruptă de nou-promovata Corona Brașov, care este la acest moment printre cele mai în formă grupări din România. După eșecul cu 67-74 de sub Tâmpa, dinamoviștii le-au oferit o replică excelentă celor de la U-BT Cluj, pierzând pe teren propriu cu 71-78, deși au câștigat două dintre cele patru sferturi și au făcut egal în altul.

Dinamo are trei americani în postura de lideri la principalele categorii de statistică: Andre Jones la puncte (17.2), Sean Evans la recuperări (6.7) și Cortez Edwards la pase decisive (3.8).

Ultima dispută dintre Rapid București și Dinamo București a fost una pe care alb-roșii vor vrea să o uite cât mai curând. În ultima etapă din faza a doua de campionat, Câinii Roșii au cedat cu 87-94 pe terenul rivalilor, eșec ce a consemnat ratarea calificării în play-off. De altfel, acela a fost ultimul meci al carierei pentru Vlad Moldoveanu.

Meciul dintre Rapid și Dinamo este programat luni, 30 octombrie, de la ora 19:00 și poate fi urmărit pe Digi Sport 4, Prima Sport 5, dar și pe canalul de YouTube al celor de la FRB TV.

*foto:

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!