Stiri Juniori U15 Feminin

Dinamo București a legitimat trei jucători americani

Adrian Micinic, Costin Marinescu

Adrian Micinic, Costin Marinescu
14.01.2013

Lovitura de teatru în baschetul românesc. Sau, cel puțin cu privire la lupta pentru evitarea retrogradării. Dinamo București a obținut semnăturile a trei jucători americani. Conform informațiilor oferite site-ului TotalBaschet de către antrenorul Nicolae Toader, fiecare dintre aceștia au fost înregistrați la FR Baschet în data de 7 ianuarie, adică în ultima zi permisă de regulament pentru legitimarea jucătorilor în fereastra de transfer.

Numele celor trei jucători sunt Brian Fisher, Spencer Dixon și Jonathan Madeldove.

 

Jonathan Mandeldove (foto 2) are 25 de ani (născut pe 25 aprilie 1987 în Stone Mountain). El este pivot, măsoară 2.11 metri și cântărește 100 de kilograme. A absolvit celebra universitate Connecticut în anul 2010, unde l-a avut antrenor pe celebrul Jim Calhoun. El nu a fost unul dintre jucătorii de bază ai universității, după cum se poate observa din statistica personală în NCAA:

După absolvire a jucat în ligi inferioare din SUA. El se află la primul angajament pe bătrânul continent.

Spencer Dixon (foto 1) este proaspăt absolvent al universitășii Kennesaw State. El are 1.82 metri și este fundaș. Statistica sa în NCAA:

 

Dixon se află la primul contract profesionist din carieră

Brian Fisher (foto 3) a fost anunțat inițial, potrivit eurobasket.com, ca fiind noul fundaș al lui CSM București. Ei bine, el a ajuns în capitală, însă la Dinamo.

În vârstă de 24 ani, Fisher este absolvent al universității Winston Salem State, promoția 2010. El măsoară 1.91 metri și este fundaș (joacă pozițiile 2/1). Ultima dată a jucat pentru Atlanta Blaze, în WBA. De notat că după absolvire și până în vara anului 2012, Brian nu a jucat la nicio echipă. Statistica sa în NCAA:

Marți (15.01), Brian Fisher și Spencer Dixon vor fi prezenți la București și foarte probabil vor lua parte la primele antrenamente alături de echipa din capitală. În schimb, pivotul Mandeldove va ajunge de abia miercuri (16.01). Oficialii lui Dinamo speră să obțină cartea verde, document obligatoriu în caz de transfer internațional, pentru cei trei jucători în așa fel încât aceștia să poată juca la finele acestei săptămâni. În etapa a 18-a, Dinamo primește vizita lui BCM U Pitești.

Pe de altă parte, noua sală Dinamo este finalizată în proporție de 99%. Practic echipa de baschet așteaptă să primească undă verde pentru a se muta în casă nouă. Obiectivul echipei în urma celor trei legitimări este o luptă pe cinste pentru evitarea retrogradării.

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSA Steaua București tzony :

    hmm
    Oare a reusit iar dinamo sa aduca un Durham?

    cu 11 ani în urmă (15.01.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!