Stiri Juniori U15 Feminin

Dinamo București continuă întăririle pentru noul sezon și a bifat două transferuri

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
14.08.2023

Dinamo București continuă întăririle pentru noul sezon și a bifat două transferuri

Dinamo București continuă întăririle pentru noul sezon, iar numărul de străini din lotul echipei a ajuns la patru după ultimele două transferuri. Conform eurobasket.com, Câinii Roșii au ajuns la înțelegeri cu un pivot și un conducător de joc, amândoi originari din Statele Unite ale Americii.

La poziția cinci este vorba despre Shaquillo Fritz, un american în vârstă de 28 de ani. În stagiunea anterioară, acesta a evoluat în al doilea eșalon al campionatului Portugaliei, la Galitos-Barreiro, terminând anul cu medii de 5.5 puncte, 4.9 recuperări și un capac în doar opt meciuri.

De-a lungul carierei sale la nivel profesionist, Fritz a mai evoluat doar în Spania, în cel de-al treilea eșalon, LEB Silver. Echipele pentru care a jucat aici sunt Hozono Global Jairis, Villarobledo, Zamora și Marbella. În NCAA, el a jucat pentru echipele Universităților Arkansas State, respectiv Pacific.

Pe poziția de conducător de joc a fost adus Andre Jones. Americanul cu cetățenie slovacă are 33 de ani și ultimul sezon și l-a petrecut în Ungaria și Italia. El a început anul la Sopron KC, unde în 25 de meciuri a avut medii de 14.7 puncte, 3.2 recuperări și 3 pase decisive. S-a transferat apoi la Reggio Emilia, în Italia, unde a jucat doar două meciuri și a avut 6 puncte în medie.

CV-ul lui Jones este unul extrem de lung, el jucând în opt țări diferite de când a făcut pasul la profesioniști. Echipele pe la care a trecut acesta sunt BC Nokia, Newcastle Eagles, Abejas de Leon, Vita Tbilisi, Prievidza, Reale Mutua Torino, Jesi, Atlante Eurobasket Roma, Szolnoki Olaj, Allianz Pazienza San Severo, Bergamo Basket, GGMT Viena, Sopron KC și Reggio Emilia.

Din informațiile noastre, dinamoviștii s-au despărțit deja de un jucător acontat în această vară. Strahinja Jovanovic, fostul jucător de la Steaua București și CSM Oradea, a decis să nu mai revină în Capitală din cauza unor probleme personale.

Până la momentul de față, lotul lui Dinamo București îi conține pe Shaquillo Fritz, Andre Jones, Zarko Djuric, Petar Avlijas, Andrei Mandache, Ștefan Grasu, David Antonescu, Alexandre Maticiuc, Sasha Son, David Pătru, Alexandru Moroșanu și Luca Alexandru. Sotiris Manolopoulos rămâne antrenorul principal al echipei, iar secunzii săi vor fi Paula Nica și Emmanouil Papamakarios.

*foto: fiba.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • Ricardo :

    Dinamo
    Conducător de joc este și JOVANIVIC ce a jucat la Steaua!
    Am văzut și eu ca pe Eurobasket a fost pus ca transfer la Dinamo și acel Fritz dar cred ca acela va juca la echipa din Liga 1 !

    cu 8 luni în urmă (14.08.2023)
    • Benjamin:

      ..
      Un pic mai multa atentie la articol si iti raspundeai singur la dilema cu Jovanovic.

      cu 8 luni în urmă (14.08.2023)
    • Ricardo:

      Corect
      Mea culpa! Dar Jones e mai mult shooter decat pg!

      cu 8 luni în urmă (14.08.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!