Stiri Juniori U15 Feminin

Dinamo București câștigă derby-ul de pe teren propriu cu Rapid București

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
18.03.2023

Dinamo București câștigă derby-ul de pe teren propriu cu Rapid București

Dinamo București a reușit să obțină prima victorie din Top 10. În etapa a cincea din faza a doua a campionatului, Câinii Roșii au trecut de rivala istorică, Rapid București, cu scorul de 99-79. Astfel, Dinamo ajunge la un bilanț de 5-8, pe când Rapid coboară la 9-4. 

Dinamo București: Andrei Mandache, Darnell Edge, Donte Ingram, Ștefan Grasu, Jakub Wojciechowski

Rapid București: Mladen Jeremic, Josip Bilinovac, Matei Dorneanu, Tyler Stone, Alexandru Olah

Jeremic a deblocat tabela cu un stop-șut de la semi-distanță. Scorul a ajuns repede la 0-6, după ce același Jeremic a lovit de la libere, iar Olah a venit cu un coș pe recuperare ofensivă. Mandache a marcat primul pentru dinamoviști. Dorneanu i-a răspuns cu o triplă, înainte ca Edge să ducă scorul la 4-9. Wojciechowski a redus diferența la o posesie cu primul coș de afară al gazdelor. Jeremic a replicat prin același proedeu. Acesta a repetat apoi isprava, iar tabela indica 9-17. Diferența a devenit de două cifre după un coș în tranziție al lui Dorneanu. Mandache a întrerupt run-ul oaspeților după timeout, dar Stone s-a alăturat și el recitalului coșurilor de afară. Edge și Ingram au adus șapte puncte la rând pentru dinamoviști și au setat tonul pentru un final de sfert foarte bun pentru trupa din Ștefan cel Mare. După primul sfert, alb-roșii erau conduși cu 23-28.

Threatt a majorat diferența în debutul părții secunde cu primele sale puncte în tricoul Rapidului. Mandache a răspuns cu un coș-fault în tranziție (26-30). Dinamo a venit la o singură posesie prin Ogide. Alb-roșii au trecut la conducere datorită triplei lui Mandache. Stone a reușit să întrerupă seceta echipei sale și să îi readucă pe rapidiști la conducere, înainte ca Moldoveanu să înscrie de la mare distanță. (34-32). Acesta l-a servit apoi pe Edge, care a majorat diferența în favoarea gazdelor. Bilinovac a replicat imediat cu un stop-șut de trei puncte (36-35). Moldoveanu a punctat din nou, de la semi-distanță, înainte ca Stone să egaleze de la distanță. Recitalul triplelor a continuat cu o reușită de acest fel a lui Addison, urmată de încă una a lui Stone. Dinamo conducea cu 46-43 la pauza mare, scor stabilit de coșul pe sirenă al lui Bilinovac.

Stone a restabilit egalitatea în debutul părții secunde printr-un and-one. Ogide a venit și el cu un coș-fault. Giuleștenii au revenit la conducere prin tripla lui Stone (48-49). Mandache a răspuns pe pătrundere, înaintea unui run de 7-0 al alb-vișiniilor. Griffin a oprit momentul bun al adversarilor printr-un floater. Mandache a dus scorul la 55-56 cu o triplă. Dinamoviștii au revenit la conducere prin Griffin. Addison și Mandache au făcut ca tabela să indice 62-56. Stone a oprit parțialul gazdelor cu a patra sa reușită la inel. El a repetat isprava o posesie mai târziu și a egalat. Moldoveanu a marcat patru puncte la rând, înainte ca Conger să lovească de la distanță. Dinamo avea un avans de un punct, 68-67, înaintea sfertului decisiv.

Ultimul parțial a debutat cu un coș din căciulă al lui Moldoveanu. Jeremic a egalat la 70 cu un coș de trei. După mai multe minute de secetă de ambele părți, Mandache a punctat cu un coș-fault de la distanță. Edge a majorat avansul la șapte puncte (77-70). Addison a făcut ca diferența să fie una de două cifre printr-un coș de afară. Edge a crescut avansul la 14 puncte și a forțat un nou timeout al rapidiștilor. Run-ul de 17-0 al lui Dinamo a fost oprit de un stop-șut din spatele semicercului reușit de Stone. Avantajul gazdelor s-a dovedit a fi prea dificil de întors, iar Dinamo s-a impus în cele din urmă cu .

Andrei Mandache a avut o prestație excelentă și a fost MVP-ul disputei, cu 25 de puncte și 7 recuperări. Darnell Edge l-a urmat cu 16 puncte. Tyler Stone s-a remarcat din tabăra oaspeților, tot cu 25 de puncte înscrise. 

În etapa următoare, Dinamo București joacă pe terenul lui U-BT Cluj, pe când Rapid București primește vizita celor de la CSO Voluntari.

*foto: Facebook/Dinamo București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii