Stiri Juniori U15 Feminin

Dinamo București luptă pentru calificarea în playoff pe terenul lui Rapid

Dinamo București luptă pentru calificarea în playoff pe terenul lui Rapid

Vineri, 7 aprilie, CS Dinamo București joacă un meci crucial pe terenul lui CS Rapid București. Cu un bilanț de 6-11, formația antrenată de Sotiris Manolopoulos are nevoie de o victorie pentru a fi sigură de prezența în playoff-ul Ligii Naționale. În cazul în care pierde, trupa din Ștefan cel Mare speră la un succes al lui FC Argeș Basketball pe terenul lui SCM Timișoara.

Cu o singură etapă rămasă din sezonul regulat, șapte din cele opt locuri de playoff sunt deja adjudecate. Dinamo și Timișoara luptă pentru poziția finală, păstrând astfel suspansul până în ultimul moment.

Gruparea alb-roșie a evoluat foarte prost în Top 10, adunând doar două victorii în cele nouă meciuri disputate. Dinamo a învins-o pe FC Argeș Basketball (89-68) și pe CS Rapid București (99-79), ambele succese venind în returul fazei secunde, însă nu a reușit să mențină același ritm cu CSU Sibiu (68-80) și cu SCM U Craiova (73-77).

Drept urmare, în cazul în care SCM Timișoara o învinge pe FC Argeș Basketball, echipa din Capitală are nevoie de victorie pentru a se califica în playoff.

Succesul în Giulești nu este imposibil, având în vedere că nici Rapid nu parcurge cea mai bună perioadă a sezonului. Din cauza diverselor accidentări, alb-vișiniii au pierdut cinci din ultimele șapte jocuri, ajungând la un bilanț de 10-7. Cu toate acestea, datorită succesului obținut la Timișoara (81-91), elevii lui Tudor Costescu și-au asigurat poziția a treia la finalul sezonului regulat.

În tur, Dinamo a învins-o pe Rapid cu 99 la 79, grație unei prestații excelente izbutite de Andrei Mandache: 25 de puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive, +27 la eficiență. 25 de puncte a reușit și Tyler Stone, însă acestea nu au fost de-ajuns pentru ca oaspeții să rămână în meci.

Giuleștenii au abordat acea partidă fără Tudor Gîrbea, Vaidas Kariniauskas și Filip Barovic, dar cel puțin primii doi sunt aproape recuperați și este de așteptat să revină pe teren în curând.

De partea cealaltă, accidentările lui Radu Vîrnă și Toni Katic s-au dovedit a fi mai grave decât se credea, iar aceștia nu au mai revenit pe teren.

Confruntarea dintre CS Rapid București și CS Dinamo București va fi arbitrată de Alexandru Olaru, Laurențiu Grigoraș și Alexandru Ivan, iar comisar va fi Svetlana Simion. Meciul are loc vineri, 7 aprilie, la ora 20:00, și poate fi urmărit, în direct, pe Digi Sport 3, Prima Sport 4 și FRB TV.

*foto: Facebook – Dinamo București Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!