Stiri Juniori U15 Feminin

CSM Oradea obține a zecea victorie în Liga Națională de Baschet Masculin

CSM Oradea obține a zecea victorie în Liga Națională de Baschet Masculin

Prima etapă din anul 2023 a Ligii Naționale de Baschet Masculin a început cu duelul dintre CS Dinamo București (7-4) și CSM CSU Oradea (9-1). După un prim sfert echilibrat, roș-albaștrii au preluat inițiativa asupra jocului și au obținut a zecea victorie stagională: 88-74.

CS Dinamo București: Darnell Edge, Donte Ingram, Andrei Mandache, Vlad Moldoveanu, Jakub Wojciechowski

CSM CSU Oradea: Kris Richard, Erick Neal, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis, Mark Ogden Jr.

Oaspeții au început mai bine întâlnirea și s-au distanțat rapid la șapte puncte, 9-2, însă gazdele nu s-au lăsat mai prejos și au revenit în meci, grație unui joc foarte bun a lui Vlad Moldoveanu. Bihorenii au continuat să controleze confruntarea și să se mențină la o distanță de două posesii, dar au început să facă tot mai multe greșeli și, pe finalul primului sfert, bucureștenii au revenit la conducere. Totuși, datorită unei triple pe sirenă înscrise de Justin Carter, CSM Oradea și-a adjudecat actul inaugural cu 21 la 20.

În secvența secundă, după un duel între pivoții Cătălin Baciu și Rareș Uță, elevii lui Cristian Achim au preluat inițiativa și au fost de neoprit. Roș-albaștrii au pus presiune pe fundașii lui Sotiris Manolopoulos, iar aceștia au pierdut extrem de ușor mingea. Timeout-urile tehnicianului grec nu au avut niciun efect, Moldoveanu fiind singurul baschetbalist al alb-roșiilor care s-a remarcat. Avantajul Oradiei a crescut din ce în ce mai mult și, la pauză, medaliata cu bronz a stagiunii precedente conducea cu 49 la 29, după un parțial adjudecat la o diferență de 19 puncte.

După revenirea de la vestiare, bihorenii au reușit să îl provoace pe Moldoveanu să comită cea de-a patra greșeală personală, iar acesta a fost înlocuit. Cu toate acestea, oaspeții nu au avut parte de un sfert ușor. Gazdele și-au regăsit jocul ofensiv, au început să marcheze atât din interiorul semicercului, cât și de la distanță și au redus avantajul adversarilor. Totuși, trupa lui Achim s-a menținut bine pe poziție, a oferit replica și, în cele din urmă, au încheiat penultimul act cu o diferență de 16 puncte: 68-52.

Ultimul sfert a început cu un parțial de 6-1 pentru Dinamo, după coșuri marcate de Ogide și Addison. La celălalt panou, Markovic a liniștit spiritele cu o triplă, însă orădenii au început să facă tot mai multe greșeli, iar dinamoviștii nu au renunțat la luptă. Proaspăt intrat pe teren, Moldoveanu a marcat imediat patru puncte și diferența de pe tabelă a scăzut la zece puncte: 64-74. Oaspeții au rezistat foarte bine și, în cele din urmă, gazdele nu au mai avut forța necesară pentru a reveni, astfel că CSM CSU Oradea s-a impus cu 88 la 74.

Liderii Oradiei au fost Mark Ogden Jr. (18 puncte, 11 recuperări), Erick Neal (15 puncte, 9 pase decisive), Donatas Tarolis (11 puncte), Cătălin Baciu (10 puncte, 7 recuperări), Justin Carter (8 puncte, 8 pase decisive, 6 recuperări).

Din tabăra adversă s-au remarcat Vlad Moldoveanu (22 de puncte, 9 recuperări), Darnell Edge (16 puncte) și Jakub Wojciechowski (16 puncte).

Datorită acestui rezultat, formația învingătoare ajunge la un bilanț de zece victorii și o singură înfrângere. De partea cealaltă, trupa învinsă are șapte meciuri câștigate și cinci pierdute.

În următoarea rundă, programată în acest weekend, CS Dinamo București va juca pe terenul lui CSO Voluntari, în timp ce CSM CSU Oradea va primi vizita lui CSA Steaua București.

*foto: fiba.basketball

4 comentarii la aceasta stire:
  • Bihor :

    oradea
    Ca oradean stabilit in bucuresti de 20 de ani, reusesc sa vad echipa mai mult la meciurile din bucuresti si mai rar in oradea, asa ca nu aveam cum sa lipsesc de la meciul asta
    Facand o paralela cu meciul de anul trecut, din play-off, cand dinamo ne-a batut rau, meciul de aseara a fost dominat clar de noi, problema invingatoarei nepunandu-se niciun moment. Anul trecut, pe final de sezon, Dinamo incepuse sa arate bine, era greu de batut, chiar fara sa aiba jucatorii titrati de acum, dar antrenorul de atunci (turcul acela) gestiona mult mai bine situatia. In schimb, anul asta, chiar daca au adus jucatori cu nume, gen adisson, katic, care au lasat o impresie buna la alte echipe de pe la noi, sunt departe de asteptari ... Am un deja-vu cu echipa craiovei de acum 2-3 ani, cand, tot asa, adusesera destui jucatori cu nume (care confirmasera in special la sibiu), dar nu a reusit sa inchege o echipa solida. Situatia acolo pare putin haotica, echipa e oscilanta (ba bate clujul, ba pierde cu laguna), iar antrenorul pare ca se agita inutil, fara rost, nu reuseste sa-i faca sa vorbeasca aceeasi limba
    In schimb oradea arata foarte bine anul asta, e clar ca in vara, la creionarea lotului, s-a facut o treaba foarte buna, iar faptul ca suntem (probabil) singura echipa din liga care nu a mai modificat lotul e o confirmare in sensul asta. Totusi, avand in vedere ca clujul si si-a marit acum rotatia, poate ar fi bine sa mai aducem si noi, sa tinem pasul cu ei, tinand cont ca de acum incolo va creste densitatea si intensitatea partidelor
    In alta ordine de idei, e o adevarata placere sa il urmaresti pe neal ... probabil ca de la zeno incoace nu am mai avut jucator ca el. Tin minte ca pe forum au fost unele comentarii reticente atunci cand a fost adus (legat de latura disciplinara, anumite episoade din trecut, sau de faptul ca nu ar fi profilul agreat de achim), insa nu se adeveresc. Mie personal, din ce am vazut atat in meciul de ieri, cat si in cel cu laguna, mi s-a parut ca are o relatie foarte buna cu coechipierii si comunica la fel si cu staff-ul. De altfel, se observa si din gradul de implicare, din placerea de a juca, ca se simte bine aici. In momentul de fata, mie mi se pare cel mai bun jucator de la noi din liga

    cu 1 an în urmă (05.01.2023) Raspunde
  • Bihor :

    ps
    in comentariul anterior faceam referire la meciurile oradiei cu dinamo si cu laguna ... am pomenit de acestea intrucat la ambele am fost in sala si i-am putut vedea pe jucatori nu doar pe parchet, ci si la incalzire, la time-out-uri sau cand stau pe banca, adica si acele momente care nu se vad in transmisii, dar in care se observa mai bine starea de spirit din lot

    cu 1 an în urmă (05.01.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    CSM
    Marea problema a CSM este evolutia slaba a PG-ului de rezerva .Din pacate Gheorghe nu se simte integrat in jocul echipei,aportul lui este nesemnificativ.Cand este in acelasi timp pe teren el si Carter,nimeni nu stie cine este conducatorul de joc.
    Poate ca Achim ar trebui sa rezolve aceasta distribuire a responsabilitatilor.
    In momentul de fata nici Gheorghe si nici Carter nu se ridica la nivelul asteptarilor.
    Per ansamblu masina de baschet CSM functioneaza bine.
    Asteptam cu interes intalnirile din FIBA EuropeCup !

    cu 1 an în urmă (05.01.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    Orades
    observatii corecte. Si cind a fost adus Neal unii se plingeau ca nu e jucator de echipa, cu toate ca ifrele aratau o medie, daca bine tin minte, de peste 6 pase pe meci. Si in altaordine de idei nu mai vad aici pe cei care cereau plecarea lui Achim. Antrenorul nu joaca, trebuie sa aibe oamenii potriviti sa-i puna ideile in practica. Referitor la lot, dupa mine avem mare nevoie de un pivot bun, unu mai joaca si Kris chiar si Holt, dar la pivoti ar mai fi un loc

    cu 1 an în urmă (05.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!