Stiri Juniori U15 Feminin

Echipa ideală a etapei a zecea din Liga Națională de Baschet Masculin

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
28.11.2023

Echipa ideală a etapei a zecea din Liga Națională de Baschet Masculin

Returul primei faze a Ligii Naționale a debutat în acest weekend cu o serie de partide interesante programate în campionatul României. Finalistele de anul trecut au stat pe tușă, dar celelalte echipe prezente în joc au reușit să producă spectacol. O partidă a avut nevoie de prelungiri, în timp ce în mai multe arene au fost înregistrate surprize.

Iată echipa ideală a acestei runde, în viziunea site-ului nostru:

Stephaun Branch (CS Vâlcea 1924)

Grupările nou-promovate au fost într-o formă de zile mari în această rundă, reușind victorii impresionante acasă, cu CSU Sibiu, respectiv Dinamo București. Branch a fost decisiv în succesul vâlcenilor cu vulturii galben-albaștri, scor 80-69, reușind să adune 24 de puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive și 6 intercepții pentru 24 de unități la eficiență.

Vitaliy Zotov (SCM U Craiova)

Leii din Bănie au obținut o victorie extrem de muncită pe terenul celor de la CSM Focșani, la capătul unei dispute ce a avut nevoie de o repriză de prelungirii. Oltenii au profitat de colapsul din final al adversarilor și s-au impus cu 81-74, într-un meci în care ucraineanul Zotov a adunat 28 de puncte, 3 recuperări și 6 pase decisive, ce au contribuit la un indice de +28 la eficiență.

Dimitrius Underwood (CSM Târgu Jiu)

CSM Târgu Jiu a întrerupt seria de rezultate negative și a prelungit pasa proastă pe care o traversează cei de la Dinamo București. Formația din Orașul lui Brâncuși a ajuns la un bilanț de 3-5 în campionat după victoria cu scorul de 79-59 din etapa a zecea. Americanul a terminat disputa de sâmbătă cu 25 de puncte, 12 recuperări, 6 pase decisive și 4 intercepții, precum și 4 mingi pierdute. La final, el a stat cu +34 la eficiență.

Rashard Odomes (CSO Voluntari)

Pentru a doua rundă la rând, Odomes își găsește un loc în echipa ideală a etapei, dovedind că traversează o formă foarte bună după revenirea pe parchet. Jucătorul american a depășit din nou borna de 20 de puncte și a încheiat disputa cu Laguna București (66-78) cu 21 de puncte și 8 recuperări, ratând doar patru aruncări din acțiune. Astfel, la final, el a adunat 25 de unități la eficiență.

Szabolcs Santa (CSM Târgu Mureș)

CSM Târgu Mureș a bifat una dintre cele mai dominante victorii ale acestei runde, reușind să conducă disputa cu CSM Constanța de la un capăt la altul pentru ca la final să se impună cu 80-73. Santa a fost cel mai bun om al ardelenilor și a fost aproape de un double-double. Pivotul autohton a adunat 20 de puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive și 2 capace în cea mai bună prestație personală din acest sezon, care i-a adus un index al eficienței de +28.

*foto: Facebook/CSM Târgu Mureș