Stiri Juniori U15 Feminin

Energia încheie sezonul cu 3 victorii consecutive în fața celor de la Dinamo

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
13.04.2013


Meciul 3

 62-87

23-20, 16-14, 14-26, 9-27



Statistica meciului

Dinamo București a pierdut în cursul zilei de astăzi și cea de-a treia dispută a fazei I din play-out. Elevii lui Nicu Toader au cedat în propriul fief cu scorul de 62 la 87, în fața Energiei Rovinari.

Deși, după aparanțe și mai ales după scorul înregistrat la finalul partidei, am putea spune că misiunea Energiei de-a încheia această serie cât mai rapid a fost una facilă, firul meciului vine și ne contrazice.

În absența celor doi americani, Spencer Dixon și Brian Fisher, tehnicianul Nicu Toader a trimis în teren 5-ul format din Vladimir Mihai, Iosif Pârlog, Leonard Filip, Ciprian Mihai, respectiv Andrei Bădilă. În replică, Radu Stroescu a început cu trio-ul de bază: Darby&Wisseh&Nikolic, la care s-au mai alăturat Viorel Mocanu și Milan Janjusevic

Primele 3 puncte pe tabelă au fost marcate de oaspeți, la scurt timp venind și aruncarea din spatele semicercului reușită de Ciprian Mihai. Cele două protagoniste au mers cap la cap până în minutul 7 al actului întâi, moment în care echipa dinamovistă a preluat pentru prima dată conducerea la scorul de 18-16, Vladimir Mihai fiind autorul unei aruncări de la linia de 6.75. Ințiativa a fost preluată de coechipierii săi, care au mai adăugat 5 puncte pentru a termina sfertul în avantaj, scor 23 la 20.

Aceeași situație s-a consemnat și în secvența secundă, când jocul formației din Capitală s-a aflat pe un val ascendent. Elevii lui Nicu Toader au fost mai exacți în ceea ce priveșe finalizările, profitând de scăpările opnenților din ofensivă. Totodată, la prestația bună a amfitrionilor a contribuit și jocul haotic pus în practică de gorjeni, dar și apărarea zonă ce nu a funcționat în fața bucureștinilor care au contracarat defensiva adversarilor cu reușitele de 3 puncte. Cu un total de 16 puncte înscrise în sfertul secund, gazdele au intrat la cabine cu un ecart de 5 lungimi, scor 39 la 34.

De remarcat este faptul că la pauză amfitrionii înregistrau 25 de recuperări, pe când formația gorjană doar 13.

La revenirea pe teren, tânăra echipă bucureșteană s-a menținut la conducere încă 7 minute pe fondul acelorași greșeli făcute de oponenți ca în prima repriză. Revenirea gorjenilor, deși una întârziată, așteptată mai devereme sau mai târziu, a venit cu trei minute înaintea finalului de sfert 3 datorită numeroaselor intercepții făcute de aceștia ce s-au transformat în puncte ușoare pe tabela de marcaj. Astfel, actul final a început de la scorul de 53 la 60, scor favorabil echipei din Tg-Jiu, care a știut să stopeze ofensiva gazdă și să profite de oboseala din jocul acestora. Deși a rulat întreg lotul, Nicu Toader s-a confruntat cu probleme la capitolul greșelilor personale, el fiind nevoit să joace pe sfârșit de meci fără Leo Filip, respectiv Andrei Bădilia. La polul opus, Radu Stroescu a introdus, ca și în precedentele meciuri, rezervele, oferindu-le acestora prilejul de-a majora ecartul de tabela de marcaj. Sirena de final s-a auzit, iar scorul consemanat a fost 62 la 87, scor ce avea să încheie seria I a play-out-ului.

Deși au terminat cu un total de 43 de recuperări, numeroasele greșeli neforțate comise (20) le-au curmat dinamoviștilot orice șansă la victorie. În ceea ce privesc celelalte capitole, Energia a fost din nou peste adversar din toate punctele de vedere.

Remarcati ai partidei:

Dinamo București: Vladimir Mihai: 14 puncte, 3 recueperări, 3 pase decisive, 7 eff.; Ciprian Mihai: 12 puncte, 15 recuperări, o pasă decisivă, 21 eff.; Iosif Pârlog: 10 puncte, 10 recueperări, o pasă decisivă, 8 eff.

Energia Rovinari: Louis Darby: 20 puncte, 8 recuperări, 20 eff.; David Steffel: 18 puncte, 10 recuperări, 22 eff.; Milan Janjusevic: 17 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, 19 eff.

Pentru Dinamo București urmează faza decisivă a play-off-ului care va hotărî dacă formația din Capitală va rămâne sau nu în continuare pe prima scenă baschetbalistică. Adversara este încă necunoscută, însă aceasta va fi una dintre protagonistele duelului Timba vs. Giurgiu.

De partea cealaltă, Energia Rovinari încheie un al 5-lea sezon în primul eșalon baschetbalistic, un sezon în care nu și-a împlinit obiectivul de accedere în play-off, clasându-se doar pe locul 9.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!