Stiri Juniori U15 Feminin

Energia Rovinari dispută primul meci al play-out-ului în compania lui Dinamo

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
08.04.2013


Play-Out

Faza I

Sala Sporturilor Tg-Jiu

marți, 09.04

ora 19.00



Fișa meciului

Runda inaugurală a play-out-ului pune față în față pe Energia Rovinari și Dinamo București. Meciul se va defășura la Sala Sporturilor din Tg-Jiu și va debuta de la ora 19.00.

Dacă este să vorbim despre parcursul celor două protagoniste de mâine din campionat, ambele echipe au avut parte de un drum modest, păstrând desigur proporțiile.

Echipa gazdă, o echipă cotată ca fiind capabilă de a accede în play-off, și-a ratat obiectivul la limită, clasându-se pe locul 9 cu un total de 15 victorii și tot atâtea înfrângeri. Motivele nereușitei sunt multe, însă aceasta se datorează în mod expres eșecurilor înregistrate de gorjeni în meciuri în care gruparea din Tg-Jiu pleca în calitate de favorită sigură și a campaniei de achiziții mai puțin reușite. Deși sezonul nu a debutat așa cum și-a dorit, formația gorjeană pierzând în primul tur al Cupei României, echipa de pe malul Jiului a izbutit victorii importante în stagiunea curentă precum cele în fața Asesoftlui, Timișoarei și chiar Mureșului. Parcursul gorjenilor a fost unul oscilant, fapt ce a fost precedat de plecarea tehnicianului sârb, Slobodan Nikolic și instalarea la conducere a secundului, Radu Stroescu. Astfel, ultimele două etape ale sezonului regulat au consemnat victorii cu BCM Pitești și Dinamo București pentru trupa lui Stroescu, ce a asigurat acesteia poziția a 9-a în clasament.

La polul opus, Dinamo București a evoluat în această stagiune ca o dezamăgire atât pentru renumele clubului, cât și pentru iubitorii de baschet împătimiți și cunoscători ai istoriei dinamoviste. Echipa din Capitală a abordat sezonul 2012/2013 cu o situație financiară precară și implicit un lot slab valoric în raport cu ceea ce avea să se întâmple de-a lungul celor 30 de etape. Un lot neexperimentat și cu o medie de vârstă, am putea spune, "tânără", pentru care fiecare confruntare în parte a însemnat un eșec în plus în economia campionatului. Chair și așa, în data de 10 a lunii februarie, dianmoviștii au izbutit prima victorie a sezonului și din păcate, ultima împotriva celor de la Miercurea Ciuc. Bilanțul de 29 de înfrângeri și un singur succes i-a clasat pe aceștia la final pe ultimul loc cu un total de 31 de puncte, chiar și după venirea celor doi americani, Spencer Dixon, respectiv Brian Fisher.

După sistemul întocmit al play-out-ului, Energia va dipsuta astfel seria primei faze în fața celor de la Dinamo București. Parctic, este cel de-al doilea meci disputat de cele două formașii într-o săptămânăm după ce ultima etapă a sezonului regulat a adus victoria gorjenilor pe teren prorpiu cu scorul de 98 la 71.

Deși scorul vorbește de la sine în privința meciului, confruntarea de săptămâna trecută a fost una echilibrată în debut, dinamoviștii fiind totodată lipsiți de aportul celor trei jucători Leonard Filip, Brian Fisher și Iosif Pârlog. Luând în considerare acest aspect, am putea spune că misiunea Energiei este una aparent facilă în fața echipei mai tinere, date fiind și cifrele meciului, dar și experiența mai îndelungă a gorjenilor. 

Privind istoricul confruntărilor, acesta este unul favorabil amfitrionilor de mâine, care conduc la general cu scorul de 6 la 2.

Rămâne de văzut dacă prima confruntarea la Tg-Jiu se va dovedi într-adevăr una cu final favorabil gazdelor, așa cum vorbesc statisticile sau dacă formația bucureșeană "va atenta" la victorie.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!