Stiri Juniori U15 Feminin

F8. Tudor Costescu: „Pot spune că în acest an am parte de un colectiv ieșit din comun”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
13.02.2024

F8. Tudor Costescu: „Pot spune că în acest an am parte de un colectiv ieșit din comun”

Rapid București se apropie pentru debutul la Final Eight-ul Cupei României de Baschet Masculin. Gruparea giuleșteană a avut noroc la tragerea la sorți și va întâlni joi, în primul tur al turneului final singura echipă din afara Top 10 ce va ajunge la Cluj, CSM Petrolul Ploiești.

Meciul programat joi va fi singurul dintre cele două grupări din acest sezon, întrucât până acum au fost repartizate în conferințe diferit în sezonul regulat, iar în faza a doua a campionatului luptă pentru obiective diferite. Tudor Costescu a declarat pentru site-ul nostru ce înseamnă pregătirea unui astfel de meci:

„Nu am foarte multe zile la dispoziție pentru a pregăti în mod special meciul din Cupă cu Ploiești. Noi ne bazăm foarte mult pe experiența acumulată și pe antrenamentele și pregătirea făcute până în acest moment. Sigur că vom avea parte de ceva ajustări în conformitate cu caracteristicile adversarului. Faptul că n-am jucat până acum cu ei poate fi într-un fel un avantaj fiindcă plecăm de la zero și noi și ei într-o competiție în care foarte multe surprize sunt posibile.”

Feroviarii au spart gheața în Top 10 cu prima victorie chiar în acest weekend, pe teren propriu, în fața celor de la CSM Târgu Mureș. Iată ce a spus antrenorul lor despre acest succes:

„Doream să câștigăm primul meci în Top 10 mai repede. Am avut ocazia să o facem și ne-am fi dorit să o facem încă de la prima etapă, dar am întâlnit o echipă mult mai pregătită la acel moment decât noi. Nici în etapa a doua nu am corespuns, din punctul meu de vedere, așteptărilor și nivelului la care ar fi trebuit să evoluăm. Prin urmare, au fost două înfrângeri destul de dureroase. Cred că am reușit să schimbăm ceva înaintea meciului cu Târgu Mureș și asta s-a văzut și pe teren. Dorim să continuăm parcursul bun și în campionat și sigur că venim cu un plus de energie, mai ales în ceea ce privește moralul, în perspectiva meciurilor din cupă.”

Rapid este repartizată pe aceeași parte de tablou cu CSM Oradea, CSM Târgu Mureș și CSM Petrolul Ploiești. Pe cealaltă parte le avem pe ultimele trei câștigătoare ale Cupei României: U-BT Cluj, CSO Voluntari și CSU Sibiu, precum și semifinalista de anul trecut, CSM Constanța.

„Ținând cont că, pe hartie, echipa Clujului pare favorită în fața oricărui adversar se poate spune că suntem pe o parte mai avantajoasă pe tablou, dar încă din primul meci întâlnim o echipă foarte incomodă și sigur că dacă reușim să facem un meci bun cu ei ne așteaptă Oradea sau Mureș, adică meciuri foarte competitive. Faptul că nu suntem pe parte cu Clujul și că ne-am putea întâlni într-o eventuală finală putem spune că ne avantajează, dar e drum lung până acolo și vrem să ne concentrăm pe primul meci.”

În sezonul anterior, trupa bucureșteană a ajuns până în sferturile de finală ale competiției, fiind eliminată în primul meci de la Final Eight de către gazdele de la CSM Constanța.

„Ne aflăm într-o cu totul altă poziție față de anul trecut. Suntem același club și același nume, cu aceleași ambiții, dar în alte circumstanțe. Avem alt statut, nu mai suntem atât de considerați favoriți în orice competiție, am avut destule sincope, așadar nu comparăm cu ce s-a întâmplat anul trecut. Într-adevăr, anul trecut, putem spune că ne-am fi dorit măcar o semifinală, dar sperăm să compensăm anul acesta.”

În final, Costescu ne-a vorbit despre avantajele pe care le posedă echipa sa la turneul final de la Cluj-Napoca.

„În general îmi doresc ca atuurile echipei pe care o conduc să fie omogenitatea, combativitatea și ambiția. Lucrurile ăstea s-au regăsit pe teren în majoritatea timpului la jucătorii mei și în acest an, însă în plus pot spune că în acest an am parte de un colectiv ieșit din comun, niște băieți de mare caracter și cred eu că coeziunea și unitatea grupului pot fi un mare atu pentru obținerea unor rezultate favorabile nu numai în Cupa României.”

Confruntarea dintre Rapid București și Petrolul Ploiești va avea loc joi, 15 februarie, de la ora 15:00 și va putea fi urmărită pe Digi Sport 3, Prima Sport 1 și FRB TV.

*foto: Facebook/Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!