Stiri Juniori U15 Feminin

FC Argeș se deplasează în fieful lui Dinamo în etapa a 26-a

FC Argeș se deplasează în fieful lui Dinamo în etapa a 26-a

Dinamo București și FC Argeș se întâlnesc miercuri seara, 29 martie, în etapa a 26-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, miza fiind mare pentru ambele echipe.

Piteștenii sunt la jumătatea clasamentului din Top 10 înaintea întâlnirii de pe terenul lui Dinamo, cu un bilanț de 6 victorii și 9 înfrângeri, iar alb-roșii ocupa locul 9 cu 5-9 bilanț, având un meci mai puțin disputat față de SCM Timișoara, oponentul direct pentru un loc în playoff.

Forma din faza secundă este mai bună pentru FC Argeș, care a obținut patru victorii în această fază în cele șapte jocuri de până acum, în vreme ce Dinamo s-a impus doar în derby-ul cu Rapid la precedenta apariție pe teren propriu. De altfel, acel succes în Top 10 pentru dinamoviști a fost doar al treilea pentru club în anul 2023.

În tur, Argeșul a revenit de la -19 și a obținut a cincea victorie la rând în campionat în confruntările cu Dinamo, scorul final fiind 82-74 la primul meci în Pitești Arena. CJ Wilson a ieșit atunci în evidență cu 27 de puncte și 9 pase decisive, pentru un index al eficienței de 35 de unități.

Seria aceasta negativă în care se află Dinamo în duelurile din Liga Națională cu FC Argeș datează din 2020, la începutul acelui an fiind consemnată ultima victorie pentru formația din Șoseaua Ștefan cel Mare (85-80), pe terenul piteștenilor.

Individual, Nikola Jevtovic se remarcă în mod special din cele două tabere în Top 10, acesta având 18.9 puncte pe meci și 8.3 recuperări, fiind urmat apoi de CJ Wilson (15.4) și Darnell Edge de la Dinamo, cel din urmă cu 15.0 puncte pe partidă. Edge și Jevtovic sunt printre cei mai buni jucători din Top 10 la procentajele aruncărilor de două puncte precise, primul având peste 70%, iar cel din urmă are puțin peste 63%.

FC Argeș stă mai bine la media de puncte, recuperări sau assist-uri, în cea de-a doua categorie Dinamo fiind ultima în faza secundă. Diferențele sunt mici la aruncările precise de două și trei puncte, în ambele cazuri Dinamo fiind mai bine poziționată. Cele două echipe sunt printre ultimele la numărul liberelor încercate în faza a doua.

Partida din Sala Dinamo va avea loc miercuri, 29 martie, de la ora 20.00 și o să fie în direct pe Digisport 4, respectiv FRB TV.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!