Stiri Juniori U15 Feminin

Gaz Metan trec fără probleme de Dinamo

Cătălin Chirilă

Cătălin Chirilă
03.02.2013

86 - 48
19-15, 22-13, 23-10, 20-10
  Statistică  

Gaz Metan a învins  Dinamo Bucureşti, scor 84-48, într-un meci disputat în avans. Partida contează pentru etapa cu numărul 24.

Primele puncte pe tabelă au venit de la Ivan Lilov, coşul marcat de bulgar fiind imediat anulat de reuşita de 3 a lui Fisher. Mai mult, dinamoviştii reuşesc să mărească diferenţa la 3 puncte în favoarea lor, scorul fiind 2-5. Mediaşul răspunde prin liberele înscrise de Krstanovic şi coşul lui Ivanovic pentru a trece din nou în avantaj, 6-5. Lilov marchează din nou şi, urmat de Ivnanovic, duce scorul la 10-5. Elevii lui Marcel Ţenter continuă să se apere foarte bine iar acelaşi Ivanovic  înscrie 5 puncte pentru a creşte diferenţa la 10 lungimi. Răspunsul oaspeţilor sosește imediat, aceştia reuşind un parţial de 6-0 prin care duc scorul la 15-11. În timp ce gazdele fructifică în 2 faze câte două puncte, formaţia bucureşteană contează pe acelaşi Brian Fisher care păstrează difrenţa de 4 puncte, scorul la finalul primei secvenţe fiind 19-15.

Mladenovic aduce prima modificare a tabelei în sfertul secund, însă Leo Filip marchează ambele libere pentru ca diferenţa să rămână aceeaşi. Insistenţa oaspeţilor continuă şi rezultă prin anularea acestei diferenţe, scorul devenind egal, 23-23. Urmează câte un atac soldat cu 2 puncte pentru fiecare combatant ce îl forţează pe Ţenter să ceară time-out. Răspunsul vine de la Mladenovic şi Dumitrescu care îşi readuc echipa în avantaj. Guţoaia şi Dundjerski înscriu şi ei pentru ca scorul indicat de tabelă să fie 36-25 cu 2 minute înainte de pauză. Fisher marchează primele puncte ale echipei sale după o lungă perioadă de timp, fără folos deoarece Gaz Metan nu îşi mai permite să rateze şi continuă să nu le permită adversarilor să puncteze. Prima repriză se încheie la scorul 41-28 pentru Mediaş.  

Primele coşuri ale reprizei a doua vin de la Zoran Krstanovic. Tudor Dumitrescu îşi trece în cont a treia reuşită de 3 puncte pentru ca scorul să devină 48-28. Primul punct al oaspeţilor în această repriză vine în minutul 6 al sfertului 3, prin Badilă. Telinoiu înscrie şi el 2 puncte însă jocul continua să fie controlat de elevii lui Ţenter care îşi măresc constant avantajul. Dinamo pare să îşi recapete concentrarea în ofensivă, inutil însă deoarece Mediaşul nu permite diminuarea diferenţei pe tabelă. Scorul înainte de sfertul decisiv este 64-38 în favoarea gazdelor.

Ultima secvenţă continuă în acelaşi ritm impus de jucătorii Gazului care îşi permit chiar să facă spectacol, slam-dunk-ul lui Adrian Guţoaia făcând ca diferenţa să fie de 30 de puncte. Avantajul  gazdelor continua să crească în timp ce oaspeţii nu se regăsesc pe nici o fază. Cu 5 minute înainte de ultima sirenă, la scorul 80-40, tehnicianul Mediaşului îşi permite să îl trimită pe teren pe Cătălin Funar, jucător ce a prins foarte puţine minute în sezonul curent. Gaz Metan reduce ritmul jocului, coşul de 3 puncte semnat de Petica stabilind scorul final al confruntării, 84-48.

Remarcat în acest meci a fost Alexandar Mladenovic, autor a 24 de puncte şi 10 recuperări ce i-au adus un indice de eficienţă de 31 de unităţi. Un rol important l-a jucat pentru Gaz Metan şi Adrian Guţoaia care a marcat 16 puncte, 4 puncte şi 3 pase decisive pentru 20 la eficienţă. Singurul dinamovist care a depăşit borna de 10 puncte marcate a fost Leo Filip, cu 12 puncte, care a mai adăugat 7 recuperări. Americanii bucureşteniilor, Fisher şi Dixon, au marcat câte 9 puncte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!