Stiri Juniori U15 Feminin

(In)Constanța rămâne problema lui BCM U Pitești

Adrian Micinic

Adrian Micinic
21.10.2012

BCM U Pitești a suferit a 3-a înfrângere stagională. Formația pregătită de către Tudor Costescu a cedat la Sibiu, scor 87-93, într-un meci în care a avut câteva capitole în care nu a arătat rău deloc.

Totuși, sunt destule aspecte în care argeșenii nu se regăsesc. În primul rând cea mai mare problemă a acestei echipe pare să fie constanța. Sunt foarte dese fluctuațiile în joc, iar acest lucru afectează în cele din urmă rezultatul final.

Interesant este faptul că Piteștiul a început meciul de la Sibiu cu o formulă inedită. Mai exact niciun jucător ex-iugoslav nu a făcut parte din cvintetul de bază. Oarecum ciudat. Nu știu dacă este o simplă coincidență sau această mișcare a avut alte conotații.

Pe de altă parte, după ce a intrat pe parchet, Pankracije Barac nu a mai ieșit până la final. De altfel a fost principalul marcator al formației piteștene în această partidă și totodată jucătorul cu cele mai multe minute de joc. Totuși, stângaciul cu numărul 7 a ratat 11 aruncări din acțiune. Un pic cam mult.

Slobodan Popovic a absentat din echipa piteșteană. Motivul oficial este accidentare la gleznă.

În ceea ce privește aspectele pozitive trebuie notat faptul că argeșenii au fost net superiori adversarului la recuperare. Însă e o consecință firească dacă ținem cont de faptul că Sibiul are probleme serioase la acest capitol. Pe de altă parte, jucătorii mari par să fie singurii capabili să ofere satisfacție lui Costescu. Poate mai puțin la capitolul greșeli personale. În rest, atât Kinloch cât și Albijanic sunt confirmări. Ex-iugoslavul este un veritabil câștig pentru BCM U Pitești.

În pofida aportului ofensiv și a faptului că sunt jucători cu calități fizice, pivoții lui BCM U Pitești au avut mari probleme în a-l apăra pe Kramer Knutson, autor a 19 puncte (9/11 din acțiune) și 23 la eficiență. Procentajul Sibiului la aruncările de două puncte a fost de 70%! Ardelenii au marcat 54 de puncte din cele 39 aruncări efectuate din interiorul semicercului. În plus, Piteștiul a fost inferioară adversarului la capitolul precizie indiferent despre ce tip de aruncare vorbim.

Octavian Popa Calotă a fost solid în joc și din punct de vedere statistic. A rămas un pericol din punct de vedere ofensiv și de această dată a avut grijă de minge. Totuși, niciunul dintre cei trei fundași și nici ca echipă, Piteștiul nu a avut soluție pentru Sasho Gruev.

Un aspect statistic foarte bun pentru BCM U Pitești în meciul de la Sibiu are legătură cu posesia mingii. Argeșenii au avut 11 posesii pierdute (față de 14 ale adversarului). De altfel, din majoritatea mingilor pierdute de ardeleni echipa lui Costescu a obținut intercepția. Raportul la mingi câștigate a fost de 11-3! De aici rezultă și numărul mai mare de posesii al oaspeților: 92-84. Însă, CSU Sibiu a marcat 1.11 puncte pe posesie împotriva defensivei lui Costescu. Prea mult.

După SuperCupa României am vorbit despre argeșeni. De asemenea, am discutat și după meciul din prima etapă a sezonului regulat. Un lucru pare să iasă în continuare în evidență la echipa lui Tudor Costescu: inconstanța!

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!