Stiri Juniori U15 Feminin

Incidente la finalul meciului dintre Energia Târgu-Jiu și CSU Asesoft Ploiești

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
07.05.2015

Partida dintre Energia Târgu-Jiu și CSU Asesoft Ploiești nu s-a încheiat într-o notă obișnuită pentru un joc din Liga Națională de Baschet masculin. Imediat după ce și-au bătut în spirit de fair-play mâinile, jucătorii celor două formații au început să se îmbrâncească și să se certe. 

Pricina conflictului pare să fi fost locul unde au decis ploieștenii să se adune la finalul jocului. Imaginile video vorbesc de la sine despre cele întâmplate după ce partida era deja încheiată.

27 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    imaginea baschetului romanesc
    Am copiat commentul de la celalt articol:

    Pe video eu am vazut cum Zigeranovic strange colegii la centru iar cei de la Energia (in frunte cu Milosevic) se inghesuie in ploiesteni- parca sa nu ii lase sa se adune ca de final de meci. Apoi vad cum se arunca niste vorbe si cine altul decat grecul nostru preferat ii da o palma lui Zigeranovic- moment in care lucrurile se inrautatesc! Sper sa fim lamuriti ca eu din asta am inteles ca Energia nu a dat dovada de fair-play ci de taranism si ca unii jucatori ar trebui suspendati, mai ales Glyniadakis. Repet, asta am vazut eu- astept si eu ca altii pareri!

    cu 9 ani în urmă (07.05.2015) Raspunde
  • CSM Târgoviște kama :

    !
    Mesaj editat. Sanctiune: BAN

    cu 9 ani în urmă (07.05.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    Nesimtit
    Sper ca Glyniadakis sa fie suspendat pana la finalul sezonului. Nesimțitul ăsta nu are ce căuta în baschet, fotbalul e mai potrivit pt el. Probabil ca frustrarea e mare, vede ca nu mai poate și își varsă frustrările pe parchet.

    cu 9 ani în urmă (07.05.2015)
    • YMCA alin67:

      sa-l suspende
      Da domnule,sa-l suspende,spre linistea tuturor "partizanilor" multiplei campioane.Nu doar pana la sfarsitul sezonului,ci pana la sfarsitul vietii.Iar pe Burlacu de exemplu, sa-l suspende de pe 15 iunie pana pe 15 septembrie. Nu stiu cum il vedeti numai pe el,dar va inteleg. Repet,nu-mi place si consider ca nu reprezinta echipa noastra. Pentru mine Energia inseamna Troupe si Darby, jucatori care au sase,sapte ani pe malul Jiului si de care toti fanii isi vor aminti peste ani. Cei mai multi dintre ceilalti vor fi uitati.

      cu 9 ani în urmă (07.05.2015)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Dunk :

    ce am vazut din Sala
    La final,jucatorii s-au salutat iar Burlacu s-a dus la masa de statistica si l-a injurat pe baiatul de-acolo.Apoi Zigeranovic i-a chemat la mijlocul terenului iar secundul de la Energia i-a rugat sa mearga putin mai incolo pt ca acolo se aduna jucatorii Energiei,Acestia nu au vreut,apoi aum inceput sa se imbranceasca dar acesta este rezultatul faptului ca s-au sicanat reciproc in timpul meciului iar arbitrii i-au incurajat.Pacat,dezaprob aceste practici dar si cu Burlacu care-si baga si scoate tot meciul si care-l apeleaza cu "ba" si-l injura pe Ciulin,nu am ce zice!!

    cu 9 ani în urmă (07.05.2015)
    • CSU Asesoft Ploiești Gabby:

      "ce am vazut din sala" !?
      Ai fost tu pe parchet si ai auzit ce i-a zis lui Ciulin?

      cu 9 ani în urmă (07.05.2015)
    • tzontzolino:

      burlacu
      se citeste de atatea ori pe buzele lui expresia cu dute....! si cand a fost la Pitesti l-a auzit o sala intreaga cand a injurat arbitrul...E baiat si jucator foarte bun dar se enerveaza prea usor!

      cu 9 ani în urmă (07.05.2015)
    Raspunde
  • YMCA alin67 :

    au gresit
    Intradevar,jucatorii Energiei au gresit raspunzand la provocarile oaspetilor.In mod normal,la centrul terenului se aduna gazdele si probabil de asta au fost suparati jucatorii nostri. Este evident ca Zigeranovic face in mod deliberat ceea ce face, mai ales ca nu aveau pe cine sa salute la sfarsitul meciului. La Ploiesti,jucatorii Energiei nu s-au adunat la centru ci in lateral,in dreptul fanilor. Altfel,este exagerat spus ca Andreas i-a dat o "palma" lui Zigeranovic. O fi vrut sa-i dea dar era prea departe. In schimb,Burlacu a injurat ca la usa cortului,i-a jignit pe cei de pe banca gazdelor si in special pe Darby si Troupe. Sunt curios daca Flowers stie cum ii numeste colegul sau pe cei care au aceeasi culoare ca si el. Negoitescu isi dorea probabil sa atraga vreo suspendare, altfel nu-mi explic de unde atata inversunare pentru un jucator nesemnificativ,cel putin la acest moment.Se pare ca mentorul sau aflat in pragul retragerii vrea sa-i lase mostenire "dragostea si respectul" de care se bucura in toata tara."Spiritul" campionilor se raspandeste ca un virus asupra jucatorilor Asesoftului. Lui Zigeranovic ii vine ca o manusa. Le propun sa-l ia si pe Glyniadakis la ei. Ar face o gasca nemaipomenita, impreuna cu Burlacu si Levi. In alta ordine de idei,un arbitru integru,nu o sluga mizerabila,trebuia sa anuleze a doua libera a lui Pot care a fost evident aruncata in inel,neexistand intentia de a inscrie. Dar Buruiana aplica regulamentul cand si cum vrea,sub atenta supraveghere a reprezentantilor "organizatiei" din bulevardul Basarabia,Martis,Olaru,etc.

    cu 9 ani în urmă (07.05.2015)
    • tzontzolino:

      regula libere
      sa stii ca nu scrie nicaieri intentia de a rata la libere ca fiind neregulamentara!

      cu 9 ani în urmă (07.05.2015)
    • YMCA alin67:

      ba da
      La art. 42.2.3 din regulamentul jocului de baschet scrie ca jucatorul care arunca libera trebuie sa nu "fenteze" executarea aruncarii,adica tocmai ce a facut Pot. In textul original este folosita expresia "fake". Mai mult,am vazut de curand o astfel de situatie,in play off-ul Euroligii cred, in care mingea a fost acordata adversarilor.

      cu 9 ani în urmă (07.05.2015)
    • tzontzolino:

      re
      Eu am citit fisierul Interpretari Oficiale FIBA scris in limba romana valabil pe site-ul frb si nu scrie nimic din ce spui tu! Era o problema daca tot Pot ataca mingea, asa in schimb nu e abatere...Cum sa nu am voie sa ratez? e pierderea mea in final ca pierd un punct! Au mai fost situatii oricum- BC Mures-Pitesti anul trecut- Ivanovic a facut aceeasi chestie!

      cu 9 ani în urmă (07.05.2015)
    Raspunde
  • CSU Asesoft Ploiești Gabby :

    ...
    "O fi vrut sa-i dea". Acest lucru ar trebui sa-l scuze sau ce?

    cu 9 ani în urmă (07.05.2015)
    • YMCA alin67:

      bineinteles ca nu
      Nu are scuze pentru gest,subliniasem doar ca nu afost o lovitura,ci doar o "mangaiere".

      cu 9 ani în urmă (07.05.2015)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș mickeymouse :

    Arbitrii
    Arbitrii din LNBM sunt de rasul lumii. Accepta sa fie injurati de Burlacu pe banda rulanta. Nu stiu, poate primesc si ei un spor de stres langa barem. Observatorii sunt si eu faptasi deoarece omit sa face mentiunile de rigoare pe foia oficiala. Intr-o lume normala gestul lui Burlacu de a injura un oficial de la masa se sanctineaza imediat cu suspendare.

    cu 9 ani în urmă (07.05.2015) Raspunde
  • CS Energia Târgu Jiu relu14 :

    relu14
    Inteleg frustrarea unor suporteri pitesteni,au si de ce sa fie asa,dar as vrea sa le transmit ca Glyniadakis este un ,,inger"in comparatie cu Burlacu ,care a provocat tot meciul si l-a injurat pe ,,marele arbitru"Ciulin ca la usa cortului, fara ca acesta din urma sa ia vreo masura!!!Oare cu ce l-o avea Burlacu la mana?Eu zic ca Energia si-a demonstrat valoarea in Eurochallenge,unde arbitrii au lasat-o sa joace si unde nu exista interese de casa sau de partid...Arbitrii,daca putem sa le spunem asa,romani sunt ,din pacate,extrem de slab pregatiti si extrem de influentabili!!!
    Celor doi suporteri pitesteni de mai sus le doresc ca in sezonul urmator echipa lor favorita sa ajunga macar pana unde a ajuns ENERGIA Tg-Jiu in acest sezon ,sa lase la o parte frustrarile si sa fie mandri ca au pierdut in fata unei echipe ca Energia...
    Sa auzim de bine!

    cu 9 ani în urmă (07.05.2015)
    • tzontzolino:

      re
      Vorbesc pentru mine acum! De ce sunt frustrat? Pentru ca vreau sa vad meci de baschet nu lupte de strada? Pentru ca vreau spectacol nu injuraturi ca la fotbal? Acel grec va trage in jos, toata lumea il comenteaza nu doar noi, pitestenii! Stim ca Burlacu sare calu' dar nu face asta la fiecare meci si cu fiecare ocazie! Si tocmai, Energia sa isi demonstreze in continuare valoare pe teren, nu dand dovada de taranism prin simplul fapt ca oaspetii s-au strans pe "locul lor" -principiul locul meu de parcare la bloc ca locuiesc aici de 20 de ani...! Nu se agita nimeni pentru o echipa de baschet, nu imi creste leafa daca Pitesti iese campioana sau retrogradeaza!

      cu 9 ani în urmă (07.05.2015)
    • YMCA alin67:

      atitudine
      Cred ca ai dreptate,partial. Am vorbit azi cu unul dintre jucatorii Energiei,care cateodata mai "intra" in clinciurile caracteristice unui sport de contact asa cum este si baschetul si la indemnul meu de a incerca sa-si pastreze calmul,pentru ca stie toata lumea ca jucatorii Asesoftului provoaca mereu,mi-a raspuns: "Cateodata trebuie sa faci asta,pentru ca altfel vor crede despre tine ca esti o pisicuta" (expresia din engleza se traduce putin diferit). Inclin sa-i dau dreptate,desi eu unul nu sunt de acord cu reactia jucatorilor Energiei de aseara.

      cu 9 ani în urmă (07.05.2015)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      Pt Relu 14
      Eu îți doresc ca echipa ta sa ajungă vreodată la performantele la care a ajuns echipa noastra: campioana, vicecampioana și câștigătoare a cupei României. Mai vorbim după aceea !

      cu 9 ani în urmă (07.05.2015)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    comic
    E de toata groaza de ce ajung sa se bata jucatorii din campionatul roman. Pretexte de gradinita. Ce am vazut eu din fimulet. Toti isi strangeau linistiti mainile. Asesoftul a ocupat centrul. Bun... vin peste ei Energia, iar Milosevic si Karpeles incep sa-i impinga, pe ideea : "bai tu nu stiai ca asta este locul meu"? Apoi vine pivotul grec care toarna gaz peste foc cu palma data lui Zigeranovic. Se putea rezolva usor: "In calitate de gazde, daca adversarii au ocupat locul nostru favorit de salut (poate ca ei nu stiu cat de "pretios" este pentru noi), sa-i lasam sa-si termine salutul si apoi o facem noi". Jucatorii sa-si demonstreze combativitatea in limita regulamentului pe teren si nu in afara lui. Glyniadakis, dupa parerea mea ar trebui suspendat, desi asta ar duce clar la intrarea in finala a Asesoftului.

    cu 9 ani în urmă (07.05.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe baschetfan02 :

    intentia conteaza
    nu au ce sa caute acolo in mijloc . .da, grecul face o chestie ciudata cu mana nu cred ca intra la categoria palma, dar "oaspetii" fluierati de intreaga sala nu aveau ce sa caute acolo in mijloc asta da dovada de un caracter cu valoare 0 daca "dumnealor" considera ca dupa un meci pierdut in ciuda ajutorului arbitrilor, dupa un comportament comparabil cu al "maidanezilor" sa se aseze pe mijlocul terenului la gazde acasa este ceva normal (in conditiile in care nimeni nu a facut asta la asesoft acasa) pai nu mai avem cuvinte .. oricum toate se intampla in afara timpului de joc meciul era incheiat iar altercatii pot sa fie si pe strada .. e cam acelas lucru

    cu 9 ani în urmă (07.05.2015) Raspunde
  • YMCA Tiger :

    ...
    Aceste incidente copilaresti demonstreaza inca o data ca Energia nu e pregatita din punct de vedere mental pentru o serie cu Ploiesti si este un element care se pare ca va decide echipa calificata in finala.

    Asesoft in frunte cu Burlacu intotdeauna a fost o echipa care incearca sa creeze tensiune si nervozitate in timpul meciurilor pentru ca joaca bine sub aceste conditii iar echipele care ii cad in capcana de cele mai multe ori pierd. Gorjenii au facut greseala sa se concentreze prea mult pe clinchuri cu jucatorii adversi sau arbitrii in loc sa isi vada de jocul lor, poate au intrat in aceasta serie putin cam prea increzatori si cand au vazut ca totusi ploiestenii nu se dau deoparte au inceput sa caute scuzele. Antrenorul care ar trebui sa transmita o stare de liniste se baga si el in "lupta" dupa cum se vede si in video, e in mijlocul imbrancelii chiar daca era suspendat si ar putea spune adio acestui sezon la fel si grecul care e la a nu stiu cata recidiva de la incidentul cu Oradea.


    Pacat pentru ca Energia a avut o reala sansa...si inca o au dar trebui sa-si vada de joc pur si simplu si sa nu aiba nici o secunda in gand faptul ca o sa-i fure arbitrii sau adversarul provoaca.

    cu 9 ani în urmă (07.05.2015) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Tomy :

    fair play = 0
    Salutare... este al doilea incident de acest gen petrecut la Tg. Jiu si nu stiu daca este coincidenta sau nu. Mi se pare cel putin ciudat. Pe deoparte Energia a crescut mult in maturitate baschetbailstica, suporterii ei de asemenea. Insa faptul ca se intampla asemenea incidente in sala, nu odata pe sezon ar trebui sa dea de gandit.

    As avea doua observatii:

    1. Toata lumea baschetbalistica romana stie cine este Asesoft, cum se comporta aceste personaje si la ce metode recurg ca sa castige. Zigeranovic chemand repede coechipierii la mijlocul terenului a fost clar un gest premeditat cu intentia de a enerva gazdele. Iar gazdele au raspuns conform "asteptarilor". Caci daca erau destepti, asa cum zice bine Tiger, puteau sa ii lase sa isi faca damblaua si sa isi vada de treaba. Ca Federatia nu vede si nu aude nimic cand vine vorba de aceste metode putrede ploiestene e alta discutie si nu vreau sa deschid acum cutia pandorei.

    2. Glyniandakis se potriveste perfect acestui comportament putred. Cand ii merge jocul isi vede de treaba, dar cand nu, sicaneaza, provoaca, sare la bataie. I s-ar potrivi mai bine Asesoft ca echipa caci comportamentul lui este exact ca cel al celor de la Ploiesti. Ce am observat eu este ca dupa ce jucatorii Energiei i-au impins pe cei din Ploiesti afara din cercul de la centru terenului "discutiile" pareau sa se potoleasca fiind mai multe persoane cu mainile ridicate. Grecul fiind in afara tumultului de oameni, urmarindu-l din priviri pe Zigeranovic se apropie in mijlocul masei si cu intentie foarte clara ii trage o palma, iar asta a inflamat spiritele cel mai mult si jucatorii s-au luat la bataie in toata regula cuvantului.

    Un verdic fair in acest caz ar trebui sa fie suspendare pentru Zigeranovic si Glyniadakis, dar stim foarte bine ca nu se va intampla asta si sigur nu in cursul zilei de azi ca sa afecteze jocul din aceasta dupamasa.

    Mai degraba mi-e teama ca daca azi va castiga Energia Federatia va da ceva de genul suspendare pentru Glyniadakis si Negoitescu, ca nu cumva sa se riste o eventuala victorie a Energiei in decisiv.

    Sper din tot sufletul sa mai vedem si baschet in acest sezon, cat a mai ramas din el.

    cu 9 ani în urmă (07.05.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Two left hand :

    Balcani
    acesta este gasca..acesta e comportamentul..

    cu 9 ani în urmă (07.05.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești BasketballFan :

    Fair-play
    Asesoft nu avea ce cauta la centrul terenului. In nicio sala nu am vazut ca echipa oaspete sa strige la centru. "Ploiestenii" au facut acest lucru intentionat si s-a vazut asta. Intr-adevar Energia nu trebuia sa riposteze asa,dar ca intotdeauna,Ploiestiul e cel care instiga si care se crede superior tuturor. Per total,Ploiestiul mi-a fost din totdeauna antipatic si continua sa isi demonstreze lipsa de fair-play in fiecare an,ceea ce este normal avand in vedere ca dispun de acelasi nucleu,iar Energia..nu am nimic cu ei ci doar cu Glyniadakis. El isi face treaba dar si-o face intr-un fel urat si lipsit de fair-play. Fie ca cel mai bun sa castige!

    cu 9 ani în urmă (07.05.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Don Ramon :

    Vânare de vânt
    Înverșunarea asta e într-un fel patetică. La ce-am văzut eu după meciul ăsta și anume modul cum joacă Tg Mureș, toată zbaterea este pentru ocuparea unui merituos loc secund.

    cu 9 ani în urmă (07.05.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Shakall :

    decizia justa
    etapa(etape) de suspendare pentru Zigeranovic si Glyniadakis

    cu 9 ani în urmă (07.05.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!