Stiri Juniori U15 Feminin

Ionuț Georgescu despre Dado Arnautovic: „Simplifica totul” (VIDEO)

Ionuț Georgescu despre Dado Arnautovic: „Simplifica totul” (VIDEO)

Luni, 30 mai, s-au împlinit șapte ani de la moartea lui Vladimir Arnautovic, cel care a condus-o pe CSU Asesoft Ploiești spre câștigarea a șapte titluri naționale. Ionuț Georgescu, fostul președinte executiv al prahovenilor, a fost martor la toate aceste campionate cucerite și a lucrat îndeaproape cu Dado Arnautovic.

Prin urmare, sâmbătă, 28 mai, când am înregistrat episodul 6 al podcastului Baschet.ro, nu am ratat ocazia de a-l întreba pe Ionuț ce a însemnat Dado pentru el și pentru cariera lui. Iată ce a răspuns actualul manager al lui CSO Voluntari:

Un munte de om și un antrenor care chiar a scris istorie. Am văzut o postare de la Liga de Baschet cu numărul de titluri. Ceva ce, nu știu, poate va fi depășit la un anumit moment, dar Dado cu siguranță va rămâne în istoria baschetului românesc prin ceea ce a realizat. Dincolo de asta, pentru mine, omul Dado a fost special. Pentru mine a fost ca un tată, fiindcă a venit la puțin timp după mine, era 2007-2008, sezonul de ULEB. A revenit la Ploiești și a luat funcția de principal. Întotdeauna am avut sfaturi bune de la el, întotdeauna i-am admirat tăria de caracter. Pe partea baschetbalistică, modul în care simplifica totul. Cea mai mare calitate a lui. Dado putea să comaseze o întreagă informație, un întreg plan de joc în două fraze și ambele ajungeau la jucători și toți îi respectau filozofia, principiile. Era un om cu care puteai să mergi la orice război, a și fost în război. N-aș fi crezut că o boală poate doborî un astfel de munte atât de ușor. El a plecat, a mers la doctor și i-a spus: „Mai ai trei luni de trăit”. Fix trei luni au fost. El a intrat în comă în ziua în care noi am câștigat ultimul titlu cu Ploiești, la Târgu-Mureș, și a murit câteva zile mai târziu, pe 30.

Încerc să îl port în suflet și îl port în suflet și în minte. De altfel, am un sacou foarte special. În interior se regăsesc stemele echipelor la care am fost și, de asemenea, sunt niște trofee cu anii și cu medaliile. De asemenea, am numele lui Dado inscripționat pe interiorul gulerului și tot în amintirea lui port și acest ceas. Este un ceas de colecție după ultimul titlu cucerit de Duke, de Coach K, în 2015, fix în 2015 când a fost și ultimul titlu obținut de Asesoft și de Dado implicit. Cumva D-ul acesta de la Duke înseamnă mai multe pentru mine, înseamnă numele lui Dado. Cred că este un om care a contribuit extrem de mult la formarea mea baschetbalistică și umană.

De asemenea, Ionuț Georgescu și-a amintit că în 2018, când CSM Steaua Eximbank București a revenit de la 0-2 în semifinala cu U-BT Cluj-Napoca și s-a impus în meciul decisiv din BTarena, acesta i-a oferit un omagiu lui Dado Arnautovic și i-a scris numele într-un dulap din vestiar: „Dado was here (30.05.2018)”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

În 2015, la ultimul titlu cucerit de Asesoft, locul lui Dado Arnautovic a fost preluat în finală de Sașa Ocokoljic, cel care, în prezent, ocupă banca tehnică a lui CSO Voluntari, formație care joacă prima finală de campionat din istoria clubului.

*foto: digisport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!