Stiri Juniori U15 Feminin

Leo Filip, cel mai eficient jucător român al rundei inaugurale

Adrian Micinic

Adrian Micinic
10.10.2012

Leonard Filip (foto) a avut un debut excepțional pentru Dinamo București. El este cel mai eficient jucător român al primei etape în Liga Națională de baschet masculin - ediția 2012/13.

Fostul jucător al Timișoarei a bifat 24 minute de joc în confruntarea pierdută la Cluj-Napoca, în fața lui U Mobitelco, scor 79-68. Filip a avut 7/9 la aruncările din acțiune și 2/2 la linia de pedeapsă pentru un total de 16 puncte. A adăugat 8 recuperări (patru ofensive), o pasă decisiă, 3 intercepții, un capac și a pierdut posesia mingii de două ori pentru un coeficient de 25 la eficiență.

Prestația remarcabilă a lui Leo Filip este completată de faptul că a fost cel mai eficient jucător al echipei sale, a fost principalul recuperator al lui Dinamo, a cules cele mai multe recuperări ofensive pentru formația din capitală și a înscris cele mai multe coșuri din acțiune pentru cea mai titrată echipă din baschetul românesc.

Cel mai important este faptul că Filip a fost cel mai eficient jucător român al primei etape, performanță realizată la Cluj, într-o sală grea pentru oricine. Cu atât mai mult pentru un tânăr jucător romăn.

Liviu Dumitru a ocupat locul al 2-lea în ierarhia celor mai eficienți jucători autohtoni în prima etapă din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2012/13. Extrema lui BC Mureș a fost unul dintre cei mai buni jucători ai echipei sale în confruntarea pierdută, scor 72-85, cu BC Timișoara.

În 31 minute de joc, 'Gogu' a avut 2/6 la aruncările de două puncte, 2/2 la cele din spatele semicercului și 4/5 la linia de pedeapsă pentru un total de 14 puncte. El a totalizat 8 recuperări, o pasă decisivă și două intercepții fără nicio posesie pierdută pentru un coeficient de 20 la eficiență.

Ierarhia primilor cinci a fost completată de către Cătălin Burlacu, autor al unui indice de 18 la eficiență, respectiv de Bogdan Popescu, cu 12 la acest capitol.

Adrian Tudor și Virgil Stănescu împart locul 5, ambii având 11 la eficiență în prima etapă din sezonul regulat.

Foto: Andor Marton 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!