Stiri Juniori U15 Feminin

Meci decisiv între Tomas Rinkevicius și Sotiris Manolopoulos în FIBA World Cup 2023

Meci decisiv între Tomas Rinkevicius și Sotiris Manolopoulos în FIBA World Cup 2023

Faza a doua a grupelor de la FIBA World Cup 2023 aduce un duel decisiv între Lituania și Grecia, în care sunt implicați și doi antrenori din Liga Națională de Baschet. Tomas Rinkevicius, tehnicianul lui BC CSU Sibiu și Sotiris Manolopoulos, antrenorul lui Dinamo București se vor duela de la distanță, vineri, 1 septembrie, în jocul naționalelor lor de la Manila, Filipine.

Lituania a venit în faza a doua grupelor cu un parcurs perfect, după ce a învins Egipt, Mexic și Muntenegru. Grecia a avut parte de un parcurs mai dificil, în care a învins Iordania și Noua Zeelandă, iar înfrângerea a venit în fața Statelor Unite ale Americii.

Grupa J arată astfel:

  1. USA – 3/0
  2. Lituania – 3/0
  3. Muntenegru – 2/1
  4. Grecia – 2/1

În această fază a doua a grupelor, echipele au venit cu bilanțul din prima fază. Fiecare echipă va juca câte două meciuri, și nu se vor disputa meciuri între formațiile care s-a întâlnit deja.

Astfel calculele în Grupa J sunt destul de clare și meciul dintre Lituania și Grecia devine decisiv. Pentru Grecia este „do-or-die”, un eșec ducându-i în imposibilitatea de a mai ajunge Lituania în clasament. Pentru baltici este singura oportunitate de a-și asigura prezența în sferturile de finală, știind că în ultimul meci vor întâlni SUA.

Grecia a mai jucat un meci cu cuțitul la os în acest turneu, cel cu Noua Zeelandă. În prima repriză grecii nu s-au regăsit și miza meciului părea să-i copleșească. Elevii lui Dimitris Itoudis și Sotiris Manolopoulos s-au trezit la timp și au reușit să câștige cu scorul de 83-74.

Partida dintre Lituania și Grecia are loc vineri, 1 septembrie, de la ora 15:40, ora României.

Rinkevicius și Manolopoulos s-au întâlnit de două ori în Liga Națională de Baschet Masculin, ambii din postura de antrenori principali. Ambele jocuri au avut loc în sezonul 2023/2024, iar tehnicianul lui BC CSU Sibiu a avut în fiecare câștig de cauză, 80-68, respectiv 84-67.

Acum rămâne de văzut cum se va decide acest duel, în care, ce-i drept, cei doi nu mai sunt actorii principali pe băncile tehnice ale echipelor lor.

În orice caz, cine pierde acest meci are șansa de a reveni în România mai devreme și să petreacă puțin mai mult timp alături echipă în vederea pregătirii noului sezon.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!