Stiri Juniori U15 Feminin

F8. Mihai Silvășan și Tudor Costescu au bilanț perfect în finalele jucate în Cupa României

F8. Mihai Silvășan și Tudor Costescu au bilanț perfect în finalele jucate în Cupa României

Finala Cupei României 2024 are loc astăzi, 18 februarie, și le alinează la start pe U-BT Cluj-Napoca și Rapid București. Partida din ultimul act al Final 8-ului este programată de la ora 20:30 în BT Arena din Cluj-Napoca, gazda acestui turneu.

Duelul pentru primul trofeu al sezonului îi pune față în față pe Mihai Silvășan și Tudor Costescu. Cei doi tehnicieni nu au pierdut nicio finală de Cupa României, pe care au desfășurat-o până în acest moment. Astfel, meciul de astăzi va aduce o premieră în acest sens.

Mihai Silvășan are un palmares mult mai bogat decât omologul de pe banca adversă. Antrenorul clujenilor are patru cupe la activ. Victima sa preferată din ultimele trei finale a fost CSM CSU Oradea. Prima cupă câștigată de Mihai Silvășan alături de U-BT Cluj-Napoca a venit în fața lui BC Mureș. Rezultatele complete ale lui „Silvă” în finalele de cupă sunt următoarele:

  • 2023: 78-65 vs CSM CSU Oradea
  • 2020: 68-61 vs CSM CSU Oradea
  • 2018: 64-61 vs CSM CSU Oradea
  • 2017: 79-78 vs BC Mureș

De partea cealaltă, Tudor Costescu are o singură finală de Cupa României jucată și câștigată. Se întâmpla în 2012 când se afla pe banca lui BCM U Pitești. Atunci piteștenii câștigau cupa după 91-78 contra lui BC Timișoara, într-un meci disputat în Arena de Baschet din București.

U-BT Cluj-Napoca și Rapid București s-au întâlnit în două rânduri în acest sezon, în Liga Națională. De fiecare dată s-a impus clar echipa antrenată de Mihai Silvășan, 79-56 pe teren propriu, respectiv 98-81 în deplasare.

Duelurile directe all-time între Mihai Silvășan și Tudor Costescu sunt net în favoarea antrenorului clujean, 23-5. Totuși, antrenorul Rapidului a reușit în sezonul precedent să-și învingă de două ori omologul, când conduceau aceleași echipe. Prima dată s-a întâmplat chiar la Cluj-Napoca, în Sala Horia Demian, iar a doua oară în Giulești, într-un meci din playoff.

Așadar, finala 2024 a Cupei României va aduce o premieră pentru unul dintre cei doi antrenori. Totuși, calculele hârtiei ne arată că există o favorită mai mult decât certă, U-BT Cluj-Napoca, echipa antrenată de Mihai Silvășan.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!