Stiri Juniori U15 Feminin

Motivul incredibil pentru care Hristu Șapera nu se află pe banca tehnică în meciul cu Constanța

Baschet .ro

Baschet .ro
14.10.2023

Motivul incredibil pentru care Hristu Șapera nu se află pe banca tehnică în meciul cu Constanța

ACTUALIZARE 20:30

Conform site-ului frbaschet.ro, la o oră după începerea meciului dintre CS Vâlcea și CSM Constanța s-a întrunit Comitetul Executiv al FRB format din Carmen Tocală, Dan Berceanu, Alina Moanță, Mircea Cristescu, Dan Dacian și Aurora Dragoș, pentru a decide respingerea contestației formulate de CS Vâlcea 1924. Redăm întregul comunicat al FRB:

Intrunit in regim de urgenta, astazi, 14 octombrie 2023, dupa contestatia depusa de clubul CS Valcea 1924, Comitetul Executiv a analizat contestatia, impreuna cu raportul delegatului tehnic al jocului FC Arges - CS Valcea si raportul suplimentar al arbitrului principal al aceluiasi joc, si a respins cu majoritate de voturi solicitarile clubului CS Valcea 1924

ȘTIREA INIȚIALĂ

Baschetul masculin de primă ligă revine în Sala Sporturilor din Râmnicu Vâlcea după o pauză de 15 ani, ultimul meci disputat de BC Râmnicu Vâlcea împotriva BC Gresiloft Târgoviște a avut loc pe data de 05.04.2008, iar gazdele au pregătit evenimentul într-un mod fastuos, printr-o ceremonie de deschidere ce a putut fi urmărită pe transmisia live a confruntării.

Momentul special pentru baschetul vâlcean este umbrit însă de un eveniment extrasportiv care nu i-a permis antrenorului echipei gazde, Hristu Șapera, să își conducă echipa de pe margine, locul acestuia fiind luat de către antrenoarea secundă Anca Nițulescu.

Etapa trecută, antrenorul principal al BC Vâlcea 1924 a fost sancționat cu fault descalificatoriu de către arbitrul Bogdan Podar în minutul 18 al confruntării de la Pitești deoarece l-a întrebat pe oficial de ce a fost sancționat cu greșeală tehnică. Conform articolului 38 din Regulile Oficiale ale Jocului de Baschet, cea mai aspră sancțiune pe care o pot dicta arbitrii, faultul descalificatoriu, poate fi acordat doar în cazul unor acțiuni flagrant nesportive precum actele de violență. Conform art. 23.12 din Regulamentul General de Organizare al Competițiilor de Baschet, pentru o greșeală descalificatorie antrenorul este suspendat automat o etapă, iar în cazul în care descalificarea survine ca urmare a unor acte de violență, contestarea acesteia la comisiile abilitate nu suspendă executarea sancțiunii.

Cum în respectiva situație nu putea fi vorba de o acțiune flagrant nesportivă ca urmare a unor acte de violență, atât gruparea vâlceană cât și antrenorul Hristu Șapera au contestat decizia la toate comisiile Federației Române de Baschet și au solicitat să se constate că contestația este suspensivă de executare, adică sancțiunea de a nu putea antrena echipa o etapă să se aplice doar de la momentul în care cazul este analizat definitiv de comisiile FRB.

Vineri seară, conducerea Federației Române de Baschet i-a confirmat lui Hristu Șapera că acesta va putea ocupa locul pe banca tehnică în meciul cu CSM Constanța, deoarece contestația a suspendat sancțiunea dictată automat de către regulament. O zi mai târziu, conducerea FRB s-a răzgândit și i-a transmis antrenorului că nu se poate lua o decizie de către Comitetul Executiv al FRB, deoarece este sâmbătă, iar Comitatul Executiv nu poate fi convocat într-o zi de weekend.

Așadar, deși vineri seară i-a fost confirmat dreptul lui Hristu Șapera de a se afla pe banca tehnică în meciul cu CSM Constanța, o zi mai târziu Federația Română de Baschet a revenit asupra deciziei și nu i-a mai permis tehnicianului să își conducă echipa de pe margine.

Vom reveni cu mai multe amănunte!

Foto: Pin Photo

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Sapera sa stea cuminte
    Că oricum Vâlcea retrogradează

    cu 6 luni în urmă (15.10.2023) Raspunde
  • Panathinaikos Atena senordelcielo :

    Alta intrebare...
    Nimic nu e incredibil daca cunosti substratul ... Șapi, nu mai esti la ferebeu, s-au dus vremurile acelea, iar acum polul de putere se schimba in functie de cine scoate banii si cum doreste madam tocala. Dupa ce a primit 875.000 lei de la csm constanta pentru a organiza un turneu pe care constanța il organiza an de an fara ferebeu, adica pentru nimic, reina tocala trebuie sa ofere ceva inapoi lui talpes. I-a ridicat interdictia de a transfera straine la echipa de baschet feminin (liniste totala pe acest subiect ... foarte interesant) iar la baieti trebuie mult ajutor sa ajunga in primele 8 anul acesta, inclusiv decizii de acest gen cu care ne-a obisnuit reina del sur ... ma scuzati, nu ar trebui sa folosesc cuvinte in spaniola caci baschetul romanesc e o comedie de nivel bolywood cu esente turcesti ... nu dulci.

    cu 6 luni în urmă (15.10.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!