Stiri Juniori U15 Feminin

Olimpia București a câștigat Campionatul Național U15

Olimpia București a câștigat Campionatul Național U15

Joi, 10 septembrie, Parcul Municipal Vest din Ploiești a găzduit finala Turneului Final U15, la feminin, în care s-au întâlnit Sportul Studențesc și Olimpia București. 

În prima jumătate a actului inaugural, cele două tabere au oferit un joc echilibrat, însă treptat Olimpia București a preluat inițiativa. Baschetbalistele ce au evoluat în echipament albastru au fost mai atente în ofensivă și au luptat mai mult sub panou, unde au obținut câteva recuperări importante. În ciuda acestui aspect, primul sfert s-a încheiat cu scorul de 16-13 pentru Olimpia.

În următoarea secvență, diferența s-a mărit și mai mult, însă jucătoarele de la Sportul Studențesc au revenit și au reușit să egaleze. A urmat o nouă perioadă bună a baschetbalistelor pregătite de Mândica Ciubăncan, iar coșul din ultima secundă a Mihaelei Panait a făcut ca Olimpia București să aibă un avantaj de șase puncte (30-24), la jumătatea meciului.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro) on

Sportul Studențesc a început repriza secundă foarte bine și a reușit un parțial de 7-3, prin care s-a apropiat la două puncte de adversare. Ofensivele celor două tabere nu au fost la un nivel prea înalt, astfel că sfertul al treilea s-a încheiat cu scorul de 37-33 pentru Olimpia București.

Pe final, spiritele s-au încins, jocul a devenit mai tensionat și mult mai rapid. Sportul Studențesc a egalat la 39, moment în care antrenoarea Olimpiei a cerut primul time-out al reprizei a doua. Acesta nu a avut efectul dorit, deoarece adversarele au trecut în avantaj, însă doar pentru o perioadă scurtă de timp. Au urmat câteva contraatacuri foarte rapide, iar Sportul Studențesc a preluat conducerea (44-43). Totuși, jucătoarele Olimpiei și-au păstrat calmul și au reușit să se impună cu scorul de 46 la 44, devenind campioane naționale.

*foto: Alina Cojocaru/Federația Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii