Stiri Juniori U15 Feminin

CSM Oradea se impune în extremis în fața lui CS Rapid București

CSM Oradea se impune în extremis în fața lui CS Rapid București

Astăzi, 25 martie, CS Rapid București și CSM CSU Oradea s-au întâlnit în etapa a 25-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Meciul s-a desfășurat în Pitești Arena și a fost câștigat de către oaspeți cu scorul de 84 la 81.

CS Rapid București: Jay Threatt, Matei Dorneanu, Mladen Jeremic, Tyler Stone, Alexandru Olah

CSM CSU Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis, Mark Ogden Jr.

Confruntarea a început cu un slam-dunk marcat de Ogden, urmat de un capac spectaculos al lui Tarolis. Stone a răspuns cu o triplă, însă Tarolis și Richard au marcat cinci puncte și scorul a devenit 7 la 3 pentru oaspeți. Threatt a izbutit și el un coș de la distanță, iar Stone a înscris apoi pe contraatac. Jocul a continuat într-un ritm alert, cu reușite spectaculoase și niciuna dintre cele două tabere nu a preluat inițiativa. Gazdele au continuat să arunce excelent din afara semicercului, Demitrius Conger intrând foarte bine în meci, în timp ce, pentru roș-albaștri, s-au remarcat Ogden, Tarolis, Tudor Gheorghe și Josh Bostic. Așadar, la finalul actului inaugural, CSM Oradea conducea cu 22 la 20.

În debutul sfertului secund, Josip Bilinovac și Stephen Holt au marcat fiecare câte o triplă, urmând apoi cinci puncte înscrise de Olah și Conger. Tarolis, printr-un slam-dunk, a întrerupt perioada de secetă a bihorenilor, iar aceștia s-au apropiat la un punct de adversari: 28-27. Stone a izbutit două slam-dunk-uri la rând și apoi Olah a marcat de lângă Ogden și scorul a devenit 36 la 31 pentru Rapid. Richard a răspuns cu cinci puncte consecutive, apoi Olah a marcat de lângă coș și Cristian Achim a cerut time-out. Orădenii nu au mai punctat, iar prima repriză s-a încheiat cu scorul de 38 la 36 pentru echipa din Giulești.

După revenirea de la vestiare, primul coș a fost înscris de Ogden. Apoi, Bostic a reușit două acțiuni defensive excelente și medaliații cu bronz ai stagiunii precedente au preluat conducerea: 38-40. Threatt și Stone au marcat șase puncte la rând și scorul a devenit 44-40, însă roș-albaștrii au răspuns cu un parțial de 9-0, după coșuri înscrise de Ogden, Tarolis și Richard. Tudor Costescu a solicitat un timp de odihnă și, la reluarea jocului, Stone și-a trecut în cont încă o triplă. Tarolis și Ogden au continuat să domine sub panou însă, la scorul de 55 la 51 pentru elevii săi, Achim a cerut un nou time-out, după un coș al lui Conger. În cele din urmă, sfertul al treilea s-a încheiat cu scorul de 57 la 53 pentru CSM Oradea.

Conger a marcat patru puncte în primul minut al actului decisiv și gazdele s-au apropiat la două puncte de adversari: 57-59. După un coș al lui Nicolescu, Rapid a izbutit un parțial de 7-0 și scorul a devenit 64 la 61. De partea cealaltă, Tarolis a continuat să evolueze impecabil în interiorul semicercului, ajungând la 18 puncte marcate. Richard a înscris două triple, însă Stone a jucat excelent două faze și elevii lui Costescu au rămas la conducere. După o nouă întrerupere a jocului, Holt a marcat o triplă, dar Threatt a răspuns printr-un stop-șut. Cu puțin sub trei minute rămase din meci, scorul era 75 la 75. Richard și Ogden au înscris patru puncte și Costescu s-a văzut nevoit să solicite un timp de odihnă. La intrarea în ultimul minut de joc, Stone a primit două libere și le-a transformat pe ambele. Richard a marcat la celălalt panou, apoi Stone a finalizat un slam-dunk și, cu nouă secunde rămase, Ogden a fost trimis la linia de libere. Pivotul american a ratat-o pe prima și a înscris-o pe a doua, ducând scorul la 82-79, moment în care Costescu a cerut încă un time-out. După repunere, mingea a ajuns la Conger, care a transformat ambele libere. A urmat rândul lui Holt să ajungă la linia de fault, iar americanul s-a achitat excelent de atribuțiile sale. Aruncarea lui Threatt din ultima secundă nu a intrat în coș, iar CSM Oradea s-a impus cu 84 la 81.

Cei mai buni jucători ai învingătoarei au fost Kris Richard (26 de puncte), Donatas Tarolis (18 puncte, 13 recuperări) și Mark Ogden Jr. (17 puncte, 6 recuperări).

De partea cealaltă s-au remarcat Tyler Stone (29 de puncte), Demitrius Conger (25 de puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive), Jay Threatt (12 puncte, 8 pase decisive) și Alex Olah (10 puncte).

Datorită acestui rezultat, trupa lui Cristian Achim ajunge la un bilanț de 14-1, ocupând prima poziție în Top 10. În schimb, elevii lui Tudor Costescu au 9 victorii și șase înfrângeri și se află pe locul al treilea.

Pentru CS Rapid București urmează duelul cu CSM Constanța, în timp ce CSM Oradea joacă împotriva lui CSU Sibiu. Ambele echipe vor evolua în deplasare.

*foto: Facebook – CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!