Stiri Juniori U15 Feminin

Rareș Uță a semnat cu CSU Sibiu și luptă pentru calificarea în Top 10

Rareș Uță a semnat cu CSU Sibiu și luptă pentru calificarea în Top 10

După o perioadă cu multe zvonuri și discuții, Rareș Uță a decis următoarea echipă la care va juca. Baschetbalistul autohton a semnat cu CSU Sibiu un contract cu valabilitate pe un sezon și jumătate, până în 2024, și cu posibilitate de prelungire pe încă o stagiune.

Uță a început actuala stagiune alături de CS Dinamo București, însă a plecat de la formația din Capitală și, în ultima perioadă, a cântărit mai multe oferte primite de la diverse grupări din Liga Națională.

În cele din urmă, pivotul în vârstă de 25 de ani a luat decizia de a se întoarce la CSU Sibiu și a semnat un contract valabil și pe sezonul 2023-2024. De asemenea, există posibilitatea ca această colaborare să continue și în stagiunea 2024-2025.

„Mă bucur că am revenit în orașul în care am fost atât de respectat și de iubit, încă de la început. Vreau să mulțumesc clubului că a făcut posibilă această revenire. Cu siguranță vreau să le mulțumesc și fanilor pentru primirea minunată, pe care mi-au făcut-o la meciul cu Craiova. Am ales să semnez pe o perioadă mai îndelungată, pentru că eu cred că Sibiul și suporterii minunați merită să aibă o echipă în elita baschetului românesc. Sper să pot contribui și eu pentru îndeplinirea acestui obiectiv”, a declarat Uță, conform bc-csusibiu.ro.

În ediția 2022-2023 a Ligii Naționale de Baschet Masculin, Uță a avut medii de 7.1 puncte, 4.1 recuperări și 10.0 la eficiență. În sezonul trecut, când a evoluat pentru CSU Sibiu, acesta a înregistrat 12.5 puncte, 6.2 recuperări și 14.2 la eficiență, fiind unul dintre jucătorii cu cel mai mare salt valoric din campionatul românesc.

De-a lungul carierei sale, Rareș Uță a evoluat pentru CB Clinicas Malaga, Unicaja Malaga, CB Granada, Real Valladolid, Zornotsa ST, U-BT Cluj-Napoca, FC Argeș Basketball și CS Dinamo București.

În acest moment, CSU Sibiu are un bilanț de șapte victorii și șapte înfrângeri și luptă pentru calificarea în faza următoare a LNBM. Elevii lui Tomas Rinkevicius mai au încă două partide: cu CSM Ploiești și cu CSM Târgu Jiu.

*foto: Răzvan Spechea/BC CSU Sibiu

5 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu /z/z/z :

    ?
    O miscare foarte buna, atat pentru el cat si pentru club.
    Acum sunt 3 pivoti in echipa, nu ar fi logic sa se renunte la Barro / Walton?

    cu 1 an în urmă (15.01.2023)
    • Soare:

      @
      Eu nu aș renunța la nici unul. Gândește-te că la ultimul meci Walton a ieșit în sf 3 cu 5 faulturi iar Barro a jucat aproape tot sf 4 cu 4 faulturi

      cu 1 an în urmă (15.01.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Teoretic nu ai ce face cu 3 jucători clasici de poziția 5 în campionatul din România. Și eu cred că ar trebui renunțat la unul din ei, și dacă ar fi să aleg eu l-aș trimite acasă pe Walton. Inteligenta lui baschetbalistică e foarte apropiată de 0, vezi și cele 5 faule de vineri făcute în 10 minute de joc efectiv... În plus are picioare slabe, forță fizică jalnică, la cel mai mic contact e pe jos. Barro îți dă măcar puțină energie în căciulă și chiar dacă linia lui statistică e sub cea a americanului, contribuția lui defensivă este foarte importantă.

      cu 1 an în urmă (15.01.2023)
    • Soare:

      @
      Da, e logic ce zici (ai și mai multă cunoaștere baschetbalistică).

      Nouă ne-ar trebui acum un 4 clasic care să-l dubleze pe Blumbergs, din păcate Calnicenco nu a adus plus valoarea scontată, din punctul meu de vedere singurul avantaj pe care îl are față de sârbul înlocuit e pașaportul românesc

      cu 1 an în urmă (15.01.2023)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @Soare
      Nu cred că poziția jucată e prima la care trebuie să te uiți... Eu aș aduce în primul rând un scorer, asta mi se pare că lipsește acum echipei noastre. Avem nevoie de un jucător care să-l secondeze pe Blumbergs și să-ți dea constant 15 puncte pe meci. Aurica și Basti nu au constanța necesară, iar Manchon pare să se scufunde, nici minute nu mai are în ultima perioadă.
      Oricum, cred că acum nu e momentul, eventual după meciul de la Ploiești, dar doar dacă vom reuși un rezultat bun acolo. Altfel, nu-și mai are rostul...

      cu 1 an în urmă (15.01.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!