Stiri Juniori U15 Feminin

SCM Timișoara s-a calificat în play-off în dauna lui Dinamo București

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
07.04.2023

SCM Timișoara s-a calificat în play-off în dauna lui Dinamo București

Ultima zi a fazei a doua de campionat nu a dezamăgit, iar suspansul s-a ridicat la cele mai înalte cote. SCM Timișoara și-a făcut datoria și a trecut pe teren propriu de FC Argeș cu scorul de 99-89. Leii din Banat au beneficiat și de rezultatul meciului dintre Rapid București și Dinamo București pentru a ajunge în play-off. Deși au condus și la 12 puncte, alb-roșii au cedat în cele din urmă cu 87-94 și au ratat calificarea între primele opt echipe ale Ligii Naționale.

SCM Timișoara: Antonio Năsturescu, Ilija Djokovic, Nikola Gajic, Laszlo Lazar, Igor Kesar

FC Argeș: CJ Wilson, Tudor Fometescu, Mihai Măciucă, Joe Lawson, Nikola Jevtovic

Startul de partidă le-a aparținut gazdelor, care au reușit să pună rapid pe tabelă o diferență de șase puncte. Piteștenii au trecut destul de repede la conducere, reușind să pună pe tabelă o diferență de două cifre, dar după primul sfert, scorul era doar 24-26. Massey a înscris șapte puncte consecutive în debutul sfertului doi, dar timișorenii nu au cedat și au egalat prin Mirkovic, trecând apoi la conducere datorită lui Petrescu. Finalul primei reprize a fost foarte bogat în reușite de la distanță, iar gazdele conduceau cu 52-46 la pauza mare. Elevii lui Dragan Petricevic au revenit la fel de montați de la cabine și au reușit să pună un avans considerabil pe tabelă în debutul părții secunde. Piteștenii au dat semne că pot reveni, dar adversarii lor au intrat în sfertul al patrulea cu un avans de 11 puncte: 76-65. FC Argeș nu a avut puterea de a reveni în ultimele 10 minute, în timp ce adversarii lor au continuat să domine jocul. În cele din urmă, SCM Timișoara s-a impus cu scorul de 99-89.

Ilija Djokovic a fost eroul bănățenilor și a totalizat 28 de puncte și 11 pase decisive. Igor Kesar l-a urmat cu 19 puncte înscrise. În double-digits au mai fost Nikola Gajic și Adam Mirkovic cu 10 puncte. Din tabăra adversă, Nikola Jevtovic s-a remarcat cu 23 de puncte și 12 recuperări.

Rapid București: Jay Threatt, Mladen Jeremic, Matei Dorneanu, Tudor Gîrbea, Tyler Stone

Dinamo București: Darnell Edge, Andrei Mandache, Donte Ingram, Vlad Moldoveanu, Andy Ogide

Giuleștenii au avut un început excelent din spatele semicercului și au punctat prin Gîrbea, Stone și Dorneanu la acest capitol. Alb-roșii au reușit să țină aproape prin evoluțiile lui Addison și Edge, astfel că în primul sfert cele două formații s-au anihilat reciproc: 24-24. Oaspeții au dominat debutul sfertului secund și au reușit să se instaleze la conducerea partidei cu un avans considerabil, de nouă puncte. Acesta a fost șters aproape definitiv de Stone și Conger, astfel că la pauza mare, Dinamo conducea la doar două lungimi: 40-42. Defensiva câinilor roșii și-a făcut treaba excelent în debutul părții secunde și diferența creștea încet, dar sigur, în favoarea oaspeților. Finalul de sfert a adus din nou echilibrul în partidă, iar înaintea actului decisiv, tabela indica 63-65. Formația giuleșteană a revenit în cele din urmă la conducere prin Conger. Dinamoviștii nu au cedat, iar ultimele minute au fost de senzație. Threatt și Stone au închis partida prin reușitele lor de la distanță, iar feroviarii s-au impus cu .

Tyler Stone a avut din nou o prestație dominantă și a totalizat 20 de puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive. Mladen Jeremic a înscris și el 19 puncte, la fel ca Demeitrius Conger. Jay Threatt s-a remarcat și el cu 17 puncte și 7 pase decisive. Donte Ingram și Vlad Moldoveanu au fost liderii lui Dinamo, cu 18 puncte înscrise.

În prima rundă de play-off, Rapid București și FC Argeș vor avea parte de un duel direct, în timp ce SCM Timișoara va juca cu liderul CSM Oradea.

*foto: Facebook – Leii din Banat – SCM Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!