Stiri Juniori U15 Feminin

Steaua controlează meciul și o învinge pe CSM VSKC Miercurea Ciuc

Steaua controlează meciul și o învinge pe CSM VSKC Miercurea Ciuc

CSA Steaua București a câștigat ultimul meci al etapei a 23-a în grupa 11-18 a Ligii Naționale de Baschet Masculin, 90 la 81 sâmbătă seara (18.03) pe teren propriu contra lui CSM VSKC Miercurea Ciuc.

Steaua: Strahinja Jovanovic, Branislav Vujadinovic, Albert Stan, Titus Nicoară, James Farr

Miercurea Ciuc: Luka Igrutinovic, Amedeo Casale, Cezar Stănescu, Vladyslav Frolov, Meshack Lufile

Steaua a replicat cu două coșuri de la distanță după perechea împărțite de libere a lui Casale și scorul era 6-1, seria bucureștenilor prelungindu-se cu o reușită a lui Farr și la aproape patru minute după startul partidei venea prima încercare bună din acțiune pentru Miercurea Ciuc, 8-3. La jumătatea parțialului, CSA Steaua reușea desprinderea în premieră la 10 puncte cu liberele lui Jovanovic (13-3), același jucător făcând apoi 19-5 cu trei minute rămase pe cronomentru și bucureștenii se mențineau la +14 pe finalul sfertului, 29-15.

Bucureștenii se desprindeau în continuare și Nicoară înscria pentru 33-17, dublat apoi peste câteva atacuri de tripla lui Vragovic (36-19) și la jumătatea celui de-al doilea sfert era 38-25 pentru CSA Steaua. Casale își transforma liberele și reducea încă puțin din handicapul ciucanilor, venind apoi rândul lui Jovanovic să bifeze un three-point play și se mergea la 41-27, steliștii prinzând un run de 7-0 și creșteau diferența la +22 cu un coș din partea lui Vujadinovic (51-29), la pauză reușind să beneficieze de un avans de 19 lungimi, scor 53-34.

Gazdele au ajuns la +21 în câteva ocazii din sfertul al treilea, Nicoară având un floater pentru 62-41 și Casale trecea pe la linia liberelor la jumătatea acestui parțial pentru a reduce puțin din ecart. Ogele și Nicoară marcau următoarele puncte pentru CSA Steaua (65-44), iar diferența devenea de 23 de puncte cu trei minute și jumătate rămase din acest parțial. Formația roș-albastră stătea cu un avans de 20 de puncte la intrarea în sfertul cu numărul patru, scor 69-49, cele două echipe oferind cel mai slab parțial de până acum pe plan ofensiv.

Ciucanii au înscris prin Bernard și Lufile în primele minute din sfertul patru (75-57), Igrutinovic scuturând apoi plasa de la distanță și își ajuta echipa să ajungă la borna celor 60 de puncte marcate, Draskovic și din nou Igrutinovic prelungind momentele mai bune ale harghitenilor (77-64). Vragovic oprea revenirea oaspeților și înscria de la distanță pentru 82-66, în ultimele patru minute ale partidei menținându-se în mare parte un ecart format din două cifre și CSA Steaua s-a impus cu 90 la 81.

În etapa a 24-a ambele joacă departe de casă, Steaua (8-3 bilanț) având o deplasare la Târgu Jiu, iar cei de la CSM VSKC Miercurea Ciuc (2-9) pe terenul lui CSM Galați.

Strahinja Jovanovic a fost la un pas de double-double (16 puncte, 9 assist-uri), pe lista marcatorilor urmându-l Branislav Vujadinovic (15 puncte, 3/7 de afară, 5 recuperări) și James Farr (14 puncte, 7 recuperări, 5/7 din acțiune).

Meshack Lufile (22 de puncte, 8/9 din interiorul arcului de cerc) și Luka Igrutinovic (20 de puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive) au fost liderii echipei din Miercurea Ciuc.

*foto: Pinti Attila / szekelysport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!