Stiri Juniori U15 Feminin

U-BT Cluj încheie contra lui Dinamo seria meciurilor de acasă din această săptămână

U-BT Cluj încheie contra lui Dinamo seria meciurilor de acasă din această săptămână

U-BT Cluj-Napoca și Dinamo București se întâlnesc duminică, 26 martie, în ultima partidă din etapa a 24-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin în grupa Top 10. Partida din BTarena o să fie televizată.

Clujenii au jucat vineri (24.03) cu SCM Timișoara în devans în etapa a 25-a și au reușit să se impună cu 74-65, oprind astfel o serie de trei înfrângeri consecutive indiferent de întrecere. Campioana României i-a avut pe Kasey Shepherd și Emi Cățe drept principali marcatori, ambii cu 14 puncte, în timp ce Leo Meindl a fost menajat.

Dinamo a obținut la precedenta apariție primul succes în Top 10, scor 99-79 acasă în derby-ul cu Rapid. Andrei Mandache s-a remarcat în mod special atunci cu cele 25 de puncte și 7 recuperări reușite, din spatele arcului de cerc având 4/7.

Duelul din BTarena pune față în față două dintre cele mai bune echipe din campionat, privind ambele faze de până acum, la procentajele reușitelor de două puncte, zonă din care U-BT are 62.3%, iar Dnamo stă cu 56.7%. Situația din clasament ține cu U-BT, care ocupă a doua poziție cu un bilanț de 12 victorii și 2 înfrângeri, în vreme ce Dinamo luptă pentru a prinde un loc de playoff, momentan fiind pe 9 cu 5-8 bilanț.

În tur, campionii s-au impus cu 76-67 în Sala Dinamo, revanșându-se atunci pentru înfrângerea din primul tur al Cupei României, la prima întâlnire stagională cu alb-roșii. În Liga Națională, U-BT nu a pierdut cu Dinamo din 2015, având o serie activă de 15 victorii contra formației din Șoseaua Ștefan cel Mare.

Emi Cățe și Darnell Edge sunt printre baschetbaliștii cu procentajele cele mai bune la două puncte, pivotul Clujului având 74.4% la acest capitol, iar dinamovistul stă cu 66.7%. Malcolm Griffin este unul dintre jucătorii cu cea mai mare medie de faulturi pe meci în Top 10, având 3.7 în medie în doar trei partide.

Partida din BTarena o să fie transmisă în direct pe Digisport 2, Prima Sport 4 și FRB TV duminică, 26 martie, începând cu ora 17.00.

*foto: Manases Sándor / u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii